regiotaxi, taxi, taxichauffeur

Utrecht start nieuwe aanbesteding voor Regiotaxi-vervoer

De provincie Utrecht start een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de Regiotaxi in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. Totdat deze is afgerond blijft de huidige concessiehouder Transvision het vervoer verzorgen. Dat hebben beide organisaties onlangs besloten. Daarmee wordt voorkomen dat gebruikers van de Regiotaxi vanaf 1 januari zonder vervoer zouden komen te zitten.

De regionale overheid en Transvision leefden lange tijd in onmin. De vervoerder verzorgde sinds februari 2014 de Regiotaxi in bovengenoemde gemeenten. Opdrachtgever was de Bestuursregio Utrecht (BRU). Deze houdt echter op te bestaan en wil haar opdrachtgevende taak inzake het Regiotaxi-vervoer overdragen aan de provincie Utrecht.

Daar ging Transvision niet mee akkoord en het dreigde het vervoer stop te zetten per 1 januari 2016. Personeel en reizigers werden al geïnformeerd hierover, waarna BRU naar de rechter stapte. De rechter stelde de vervoerder in het gelijk en gaf beide partijen opdracht om tot een nieuwe overeenkomst te komen voor een overbruggingsperiode vanaf 1 januari 2016 tot aan het moment dat BRU of de provincie Utrecht een definitieve oplossing heeft gevonden.

Voorwaarden

Over de voorwaarden voor die overbruggingsperiode is inmiddels een akkoord bereikt. Daardoor blijft Transvision het Regiotaxi-vervoer in ieder geval in de eerste zes maanden van 2016 verzorgen. Mocht halverwege komend jaar nog geen nieuwe vervoerder zijn gevonden, blijft Transvision het vervoer nog maximaal zes maanden langer voortzetten.

”We hebben inmiddels de eerste stappen gezet om tot een nieuw bestek te komen”, meldt een woordvoerder van de provincie Utrecht. ”De chauffeurs zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe overeenkomst en de gebruikers informeren we in de eerste helft van deze week.”

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.