Den Helder
Misinterpretatie

Den Helders college: communicatie over Wmo-app had anders gemoeten

Den Helder. Foto ter illustratie.Foto: Shutterstock/H Wolters

De communicatie vanuit de gemeente Den Helder over de nieuwe functionaliteit binnen de app van het Wmo-vervoer, had anders gemoeten. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders (B&W) in haar beantwoording op schriftelijke vragen, die door Fractie Pastoor zijn gesteld. Volgens de lokale partij is er op een foutieve manier informatie gedeeld, waardoor er verwarring is ontstaan bij taxibedrijven.

“Wij zijn het met u eens dat dit anders had gemoeten”, zo steekt het college de hand in eigen boezem. “De verstrekte informatie over de functionaliteit van de toepassing, is relatief technisch van aard. Helaas heeft dat bij de informatieoverdracht geleid tot misinterpretatie en -communicatie. Dit kan in de toekomst worden voorkomen door derde partijen om opheldering of duiding te vragen, indien zij relatief technische informatie aanleveren.”

In juli maakte de gemeente bekend dat bedrijven die Wmo-taxiritten verzorgen, in de app konden zien hoeveel ritten een klant nog tegoed heeft. “Wij hebben de service uitgebreid, omdat er behoefte aan was. Klanten hebben vaak aangegeven dat zij het fijn vinden om te weten waar zij aan toe zijn”, zo tikte het Noordhollands Dagblad destijds op uit de mond van Wmo-wethouder Peter de Vrij. Later bleek dit niet te kloppen.

Helder en correct

Volgens Fractie Pastoor is het niet de eerste keer dat het college informatie op een foutieve manier naar buiten brengt. De stadsregering beweert op haar beurt dat ze dat niet expres hebben gedaan. “Het is altijd ons streven om helder en correct te communiceren. Dat was ook bij de informatieverstrekking over de Wmo-taxi-app het geval. Bij elk communicatiemoment waren wij in de veronderstelling helder en correct te zijn. Het college is uitgegaan van de informatie die op dat moment beschikbaar was. Direct nadat bleek dat een deel van de verspreide informatie over de Wmo-taxi-app incorrect was, zijn gemeentelijke communicatiemiddelen ingezet om de berichtgeving te rectificeren.”

Fractie Pastoor is er een voorstander van om taxichauffeurs inzicht in de app te geven. De lokale partij wil van het college weten of deze informatie ook inzichtelijk gemaakt kan worden voor inwoners. “Wij hebben de intentie om het ritsaldo op een toegankelijke en makkelijke manier voor inwoners inzichtelijk te maken”, zo luidt het antwoord van het college. “De techniek die wij nu gebruiken voor het Wmo-taxivervoer heeft die functionaliteit niet. Overigens zal het voor een groep inwoners nodig en wenselijk blijven om het ritsaldo telefonisch bij de gemeente op te vragen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Den Helders college: communicatie over Wmo-app had anders gemoeten | TaxiPro
Den Helder
Misinterpretatie

Den Helders college: communicatie over Wmo-app had anders gemoeten

Den Helder. Foto ter illustratie.Foto: Shutterstock/H Wolters

De communicatie vanuit de gemeente Den Helder over de nieuwe functionaliteit binnen de app van het Wmo-vervoer, had anders gemoeten. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders (B&W) in haar beantwoording op schriftelijke vragen, die door Fractie Pastoor zijn gesteld. Volgens de lokale partij is er op een foutieve manier informatie gedeeld, waardoor er verwarring is ontstaan bij taxibedrijven.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.