Shutterstock - Straatnaambord Weesperstraat
Brandbrief

Amsterdamse oppositie wil aanvullend ov door afgesloten straat

Straatnaambord van de Weesperstraat. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

Alle Amsterdamse oppositiepartijen vragen via een brandbrief of vervoer voor ouderen of mensen met een beperking toch door de afgesloten Weesperstraat mag rijden. Deze groepen worden door de afsluiting te veel belemmerd, vinden ze.

De Weesperstraat in Amsterdam-Centrum, een van de drukste verkeerswegen van de stad, is zes weken dicht voor het autoverkeer. De ingrijpende maatregel is een proef van de gemeente, die wil onderzoeken wat de effecten zijn op het verkeer, de veiligheid, de luchtkwaliteit, het geluid en de beleving van de bewoners. Er is veel om de proef te doen, onder meer omdat het tot drukte en opstoppingen leidt op andere plekken in de stad.

De oppositie wil dat er een uitzondering komt voor het zogeheten aanvullend openbaar vervoer (AOV). Hulpvervoer van deur tot deur lukt door de afsluiting namelijk niet meer, stellen de partijen.

Nood- en hulpdiensten

Tot nu toe is alleen voor nood- en hulpdiensten een uitzondering gemaakt. Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer & Vervoer) laat in een reactie weten dat het de bedoeling is dat alle plekken bereikbaar zijn met de auto. Er wordt met de aanbieder van het AOV gezocht naar een oplossing. “Want we willen onderzoek doen hoe we de stad ook in de toekomst bereikbaar kunnen houden, en dat is juist ook om ervoor te zorgen dat de bereikbaarheid voor mensen met een beperking verbetert.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Amsterdamse oppositie wil aanvullend ov door afgesloten straat | TaxiPro
Shutterstock - Straatnaambord Weesperstraat
Brandbrief

Amsterdamse oppositie wil aanvullend ov door afgesloten straat

Straatnaambord van de Weesperstraat. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

Alle Amsterdamse oppositiepartijen vragen via een brandbrief of vervoer voor ouderen of mensen met een beperking toch door de afgesloten Weesperstraat mag rijden. Deze groepen worden door de afsluiting te veel belemmerd, vinden ze.

De Weesperstraat in Amsterdam-Centrum, een van de drukste verkeerswegen van de stad, is zes weken dicht voor het autoverkeer. De ingrijpende maatregel is een proef van de gemeente, die wil onderzoeken wat de effecten zijn op het verkeer, de veiligheid, de luchtkwaliteit, het geluid en de beleving van de bewoners. Er is veel om de proef te doen, onder meer omdat het tot drukte en opstoppingen leidt op andere plekken in de stad.

De oppositie wil dat er een uitzondering komt voor het zogeheten aanvullend openbaar vervoer (AOV). Hulpvervoer van deur tot deur lukt door de afsluiting namelijk niet meer, stellen de partijen.

Nood- en hulpdiensten

Tot nu toe is alleen voor nood- en hulpdiensten een uitzondering gemaakt. Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer & Vervoer) laat in een reactie weten dat het de bedoeling is dat alle plekken bereikbaar zijn met de auto. Er wordt met de aanbieder van het AOV gezocht naar een oplossing. “Want we willen onderzoek doen hoe we de stad ook in de toekomst bereikbaar kunnen houden, en dat is juist ook om ervoor te zorgen dat de bereikbaarheid voor mensen met een beperking verbetert.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.