Willemsen de Koning
Willemsen- de Koning

Start leerlingenvervoer Apeldoorn beter verlopen dan voorgaande jaren

Willemsen- de Koning is in Apeldoorn verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Het leerlingenvervoer in de gemeente Apeldoorn kende dit jaar een betere start van het schooljaar dan voorgaande jaren. Volgens het college van burgemeester en wethouders (B&W) worden er geen lusroutes meer gereden en kende de maanden augustus en september een klachtenpercentage van 0,13 procent, terwijl de norm op 0,2 procent ligt.

In totaal gaat het hierbij om 28 klachten op 20.759 uitgevoerde ritten. Het chauffeurstekort blijft echter een probleem. “Dit geldt voornamelijk voor de ochtendritten”, zegt het college daarover. “Op dit moment is het tekort nog op te lossen door chauffeurs uit andere regio’s in te zetten. Dat betekent dat elke dag acht á tien ritten geen vaste chauffeur hebben.”

Doorlopend probleem

Het college spreekt zelfs over een doorlopend probleem. “Hierdoor staat de kwaliteit van het leerlingenvervoer onder druk en is het lastiger om leerlingen op tijd op school af te zetten. Ook is een vaste chauffeur voor alle leerlingen momenteel niet te garanderen.”

Daarom heeft de gemeente eind vorig jaar in samenwerking met Willemsen- de Koning (WdK), die in Apeldoorn verantwoordelijk is voor de uitvoering van het leerlingenvervoer, oplossingen bedacht die het personeelstekort moet bestrijden. Zo wordt er een touringcar ingezet waardoor vier chauffeurs worden vrijgespeeld, wordt waar mogelijk individueel vervoer omgezet naar kleinschalig vervoer en zet WdK momenteel onderaannemers in om het leerlingenvervoer te rijden.

Kwetsbare bezetting

Het college concludeert dat deze maatregelen hebben bijgedragen aan het inperken van de huidige problemen, maar dat deze daarmee nog niet structureel zijn opgelost. “De bezetting blijft dun en daardoor kwetsbaar. Als het ziekteverzuim in het najaar stijgt, moeten we er rekening mee houden dat chauffeurs uitvallen en er routes niet of anders gereden moeten worden. Bovendien lijkt het erop dat het chauffeurstekort aanhoudt. Daarom blijven we het leerlingenvervoer continu monitoren en blijven we inzetten op nieuwe oplossingen”, zo besluit het college.

De huidige staat van het doelgroepenvervoer vormt een belangrijk topic tijdens het Nationaal Congres Contractvervoer, dat op 15 november plaatsvindt in de Jaarbeurs. Samen met de branche kijken we naar oplossingen en kansen. Het congres bijwonen? Meld je dan hier aan.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

Start leerlingenvervoer Apeldoorn beter verlopen dan voorgaande jaren | TaxiPro
Willemsen de Koning
Willemsen- de Koning

Start leerlingenvervoer Apeldoorn beter verlopen dan voorgaande jaren

Willemsen- de Koning is in Apeldoorn verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro/Vincent Krabbedam

Het leerlingenvervoer in de gemeente Apeldoorn kende dit jaar een betere start van het schooljaar dan voorgaande jaren. Volgens het college van burgemeester en wethouders (B&W) worden er geen lusroutes meer gereden en kende de maanden augustus en september een klachtenpercentage van 0,13 procent, terwijl de norm op 0,2 procent ligt.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.