Provinciehuis Flevoland
Tijdelijke oplossing

Flevoland zet voor speciale groepen regiotaxi in na uitval busritten

Provinciehuis Flevoland. Foto: Shutterstock/Wolf-photography

De provincie Flevoland zet voor speciale groepen regiotaxi’s in, omdat er veel busritten uitvallen door personeelstekorten bij vervoerder EBS. De provincie benadrukt dat het om een tijdelijke oplossing gaat die alleen is bedoeld voor mensen die geen andere mogelijkheid hebben om te reizen.

“Denk aan leerlingen in het bijzonder onderwijs, ouderen en mensen met een lichamelijke of lichte mentale beperking”, schrijft de provincie. Zij kunnen tot 14 april zonder extra kosten gebruikmaken van de regiotaxi. Daarna komt er een nieuwe en verbeterde dienstregeling.

Flevoland wijst erop dat de mogelijkheden om de regiotaxi in te zetten beperkt zijn. Daarom is het geen alternatief op buslijnen die door groepen leerlingen worden gebruikt.

Frustratie

EBS rijdt naast Flevoland ook in Gelderland en Overijssel. In Flevoland vallen meer ritten uit dan elders. Gedeputeerde Jan de Reus (mobiliteit) sprak onlangs al zijn frustraties uit over de situatie. Tijdens een Statenvergadering in Flevoland vorige week bood EBS-directeur Wilko Mol excuses aan voor de regelmatige uitval van ritten.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Flevoland zet voor speciale groepen regiotaxi in na uitval busritten | TaxiPro
Provinciehuis Flevoland
Tijdelijke oplossing

Flevoland zet voor speciale groepen regiotaxi in na uitval busritten

Provinciehuis Flevoland. Foto: Shutterstock/Wolf-photography

De provincie Flevoland zet voor speciale groepen regiotaxi’s in, omdat er veel busritten uitvallen door personeelstekorten bij vervoerder EBS. De provincie benadrukt dat het om een tijdelijke oplossing gaat die alleen is bedoeld voor mensen die geen andere mogelijkheid hebben om te reizen.

“Denk aan leerlingen in het bijzonder onderwijs, ouderen en mensen met een lichamelijke of lichte mentale beperking”, schrijft de provincie. Zij kunnen tot 14 april zonder extra kosten gebruikmaken van de regiotaxi. Daarna komt er een nieuwe en verbeterde dienstregeling.

Flevoland wijst erop dat de mogelijkheden om de regiotaxi in te zetten beperkt zijn. Daarom is het geen alternatief op buslijnen die door groepen leerlingen worden gebruikt.

Frustratie

EBS rijdt naast Flevoland ook in Gelderland en Overijssel. In Flevoland vallen meer ritten uit dan elders. Gedeputeerde Jan de Reus (mobiliteit) sprak onlangs al zijn frustraties uit over de situatie. Tijdens een Statenvergadering in Flevoland vorige week bood EBS-directeur Wilko Mol excuses aan voor de regelmatige uitval van ritten.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.