Horst aan de Maas
Omnibuzz

Tarieven Wmo-vervoer Horst aan de Maas dit jaar niet omhoog

Plaatsnaambord Horst. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Rene van den Berg

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Horst aan de Maas heeft besloten de tarieven van het Wmo-vervoer dit jaar niet te verhogen. Dat blijkt uit de beantwoording van verantwoordelijk wethouder Roy Bouten (Zorg), op technische vragen die zijn gesteld door D66 en GroenLinks. De extra kosten vangt de gemeente zelf op.

“Naar aanleiding van brieven van Omnibuzz, heeft het college besloten om in 2024 de tarieven van het Wmo-vervoer niet te laten stijgen en de gederfde inkomsten op te vangen”, schrijft Bouten in zijn beantwoording. “In 2024 zal de LTI (Landelijke Tarieven Index red.) niet toegepast worden en zullen de tarieven niet afwijken van de landelijke OV-tarieven.”

Laag inkomen

Het college van B&W komt daarmee tegemoet aan de wens van de SP, die eind vorig jaar in een brief opriep de tarieven niet te verhogen. Volgens de lokale fractie beschikken veel Wmo-reizigers over een laag inkomen en kunnen een aantal van hen, vanwege uiteenlopende redenen, geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Daardoor zijn ze aangewezen op vervoer dat hen meer gaat kosten als de indexatie doorgaat”, schreef de SP destijds. “Dat doet volgens ons geen recht aan het uitgangspunt dat mensen met een beperking zodanige ondersteuning dienen te krijgen, dat hun positie gelijk blijft aan de positie van mensen zonder een beperking.”

De SP is dan ook blij dat de oproep door het gemeentebestuur wordt gehonoreerd. “Dit is heel positief”, laat bestuurslid Paul Geurts weten. “Ik denk dat het college het eens is met onze argumenten. Nu is wel de vraag: hoe ziet het plaatje er volgend jaar uit? Worden dan alsnog de tarieven verhoogd? Die vraag blijft voorlopig staan.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tarieven Wmo-vervoer Horst aan de Maas dit jaar niet omhoog | TaxiPro
Horst aan de Maas
Omnibuzz

Tarieven Wmo-vervoer Horst aan de Maas dit jaar niet omhoog

Plaatsnaambord Horst. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Rene van den Berg

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) in Horst aan de Maas heeft besloten de tarieven van het Wmo-vervoer dit jaar niet te verhogen. Dat blijkt uit de beantwoording van verantwoordelijk wethouder Roy Bouten (Zorg), op technische vragen die zijn gesteld door D66 en GroenLinks. De extra kosten vangt de gemeente zelf op.

“Naar aanleiding van brieven van Omnibuzz, heeft het college besloten om in 2024 de tarieven van het Wmo-vervoer niet te laten stijgen en de gederfde inkomsten op te vangen”, schrijft Bouten in zijn beantwoording. “In 2024 zal de LTI (Landelijke Tarieven Index red.) niet toegepast worden en zullen de tarieven niet afwijken van de landelijke OV-tarieven.”

Laag inkomen

Het college van B&W komt daarmee tegemoet aan de wens van de SP, die eind vorig jaar in een brief opriep de tarieven niet te verhogen. Volgens de lokale fractie beschikken veel Wmo-reizigers over een laag inkomen en kunnen een aantal van hen, vanwege uiteenlopende redenen, geen gebruik maken van het openbaar vervoer. “Daardoor zijn ze aangewezen op vervoer dat hen meer gaat kosten als de indexatie doorgaat”, schreef de SP destijds. “Dat doet volgens ons geen recht aan het uitgangspunt dat mensen met een beperking zodanige ondersteuning dienen te krijgen, dat hun positie gelijk blijft aan de positie van mensen zonder een beperking.”

De SP is dan ook blij dat de oproep door het gemeentebestuur wordt gehonoreerd. “Dit is heel positief”, laat bestuurslid Paul Geurts weten. “Ik denk dat het college het eens is met onze argumenten. Nu is wel de vraag: hoe ziet het plaatje er volgend jaar uit? Worden dan alsnog de tarieven verhoogd? Die vraag blijft voorlopig staan.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.