sneeuw, verkeer, spits

Waarschuwing voor minder zicht door sneeuw in Westen

DEN HAAG – Rijkswaterstaat waarschuwt voor sneeuwbuien die vrijdagmiddag het verkeer in de Randstad parten gaan spelen. Het gaat om stevige sneeuwbuien die vanaf 13.00 uur vooral in het westen van het land voor veel overlast zullen gaan zorgen.

Het vermoeden is dat er op de grote wegen in de loop van de middag tussen de 5 en 7 centimeter sneeuw ligt. Dat melden Rijkswaterstaat en het KNMI. De sneeuwval gaat gepaard met buien, zodat het zicht op de weg aanzienlijk zal verminderen.

Avondspits

Daarom raadt de wegbeheerder het verkeer aan flink snelheid te minderen en afstand te houden. Dit gaat zeker leiden tot files in de avondspits, voorspelt Rijkswaterstaat.

In de avonduren verwachten de wegbeheerder en het KNMI door de lage temperaturen verraderlijke gladheid op lokale wegen. Vooral in Brabant dreigt gladheid, waarschuwt een woordvoerder. Rijkswaterstaat strooit doorlopend preventief op de belangrijkste wegen.

Ook in het weekeinde houden de problemen op de wegen naar verwachting aan. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten met klem de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.