Nieuwe taxistandplaats, Schiedam, taxi

Schiedamse taxichauffeurs verfoeien nieuwe standplaats

De Schiedamse taxichauffeurs zijn zeer ontevreden over hun nieuwe taxistandplaats bij het station. De standplaats is naar boven verplaatst en daardoor onvindbaar voor potentiële klanten.

De oude standplaats is op dit moment een laden- en lossenplaats geworden. “We hebben grote omzetdaling”, vertelt Mahmut Aksu van de Schiedam Taxi Centrale.

Taxistandplaats

“We krijgen vrijwel geen klanten boven. De mensen lopen allemaal beneden, waar de tram staat. Als er een klant naar de standplaats zoekt, neemt een toevallig passerende taxi die klant gelijk mee. Beneden mag je niet blijven staan, je wordt direct weggestuurd door de handhaving of de politie.”

De nieuwe taxistandplaats wordt nauwelijks gebruikt door de taxichauffeurs, zo zegt Aksu. “Er is geen enkel taxibedrijf dat klanten verwacht daarboven.”

Gemeente

“Met gemeente heb ik al een paar keer contact gehad en het zal voorlopig zo blijven staan. Volgens hen is duidelijk aangeven dat de taxistandplaats naar boven is verplaatst.”

“Maar de mensen lopen automatisch naar buiten, ze zien die borden niet eens”, vindt Aksu. “Bovendien zien de mensen die op de tram wachten op uit de stad komen lopen ons niet eens. Dus pakken ze ook geen taxi.”

Oude taxistandplaats, Schiedam, taxi

laden en lossen, Schiedam, taxistandplaats

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Schiedamse taxichauffeurs verfoeien nieuwe standplaats”

marco|21.04.11|15:06

Het is toch al algemeen duidelijk dat er met gemeenteambtenaren niet valt te praten.
Hun eigen droomwereldje moet werkelijkheid worden, ten koste van alles en iedereen.
Zolang hun maar hun droomwereldje kunnen realiseren. En behalve dat zullen zij alles op alles zetten om hun gelijk aan te tonen. Het zijn een stelletje onbekwame pikkies, die geen enkel ervaring van het echte leven hebben in de praktijk. En dat zal helaas zo blijven.

Norbert|22.04.11|21:03

Ik woon in spangen, ik werk voor RTC, het was fijn om ik bij station schidam te ga staan. Het is dicht bij een er komen veel klanten in ochtend. Als ik boven op de nieuwe taxistandplats ben ik heel dag voor niets in mijn auto ga zitten, er komt geen een klant naar boven.