Rotterdam, RET, staking, openbaar vervoer

Opnieuw staking openbaar vervoer in de grote steden

Het openbaar vervoer in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam voert opnieuw actie. Personeel van de RET in Rotterdam staakt volgende week woensdag 11 mei tijdens de ochtendspits. Er rijden op die dag vanaf het begin van de dienstregeling tot 8.30 uur geen bussen, trams en metro’s.

Werknemers van de HTM in Den Haag staken op donderdag de 12de en op vrijdag 13 mei volgt het Amsterdamse GVB. Om 8.30 gaat het openbaar vervoer weer rijden, zodat alles rond 10.00 uur weer volgens de dienstregeling op gang is.

Aanbesteding

De actievoerders willen dat het kabinet en gedoogpartner PVV afzien van de verplichte aanbesteding. Ook willen ze niet dat er 120 miljoen euro wordt bezuinigd op het openbaar vervoer. Ze vrezen dat deze maatregelen leiden tot overvolle trams, bussen en metro’s, langere wachttijden en minder veiligheid.

De afgelopen tijd is om deze reden al vaker actiegevoerd, maar dat was alleen buiten de spits, zo meldt de NOS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Opnieuw staking openbaar vervoer in de grote steden | TaxiPro
Rotterdam, RET, staking, openbaar vervoer

Opnieuw staking openbaar vervoer in de grote steden

Het openbaar vervoer in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam voert opnieuw actie. Personeel van de RET in Rotterdam staakt volgende week woensdag 11 mei tijdens de ochtendspits. Er rijden op die dag vanaf het begin van de dienstregeling tot 8.30 uur geen bussen, trams en metro’s.

Werknemers van de HTM in Den Haag staken op donderdag de 12de en op vrijdag 13 mei volgt het Amsterdamse GVB. Om 8.30 gaat het openbaar vervoer weer rijden, zodat alles rond 10.00 uur weer volgens de dienstregeling op gang is.

Aanbesteding

De actievoerders willen dat het kabinet en gedoogpartner PVV afzien van de verplichte aanbesteding. Ook willen ze niet dat er 120 miljoen euro wordt bezuinigd op het openbaar vervoer. Ze vrezen dat deze maatregelen leiden tot overvolle trams, bussen en metro’s, langere wachttijden en minder veiligheid.

De afgelopen tijd is om deze reden al vaker actiegevoerd, maar dat was alleen buiten de spits, zo meldt de NOS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.