taxibord, taxi, daklicht

Bredase taxibedrijven voeren actie tegen illegale snorders

BREDA – De Bredase taxibedrijven hebben dit weekend actie gevoerd tegen de overlast van snorders. Ze spraken het publiek aan om te voorkomen dat ze instappen bij een snorder. De taxichauffeurs kregen hierbij steun van de politie indien de snorders agressief zouden worden. De legale bedrijven haalden meer ritten binnen en maar liefst vijftien snorders stonden werkloos toe te kijken.

De taxibedrijven flyeren in de Bredase binnenstad om klanten te informeren over de gevaren van het meerijden met snorders. Zo zijn klanten niet verzekerd en bij problemen is de identiteit van een snorder niet te achterhalen. Ook worden met enige regelmaat klanten beroofd door snorders.

Snorders

“Helemaal opgelost krijg je dit probleem nooit, maar de komende weken laten we zien dat we de snorders helemaal zat zijn. Er staan er soms twintig op de Hoge Brug”, zegt de Robert de Bok, wijkagent van team Centrum, in BN/DeStem.

Op de Hoge Brug stond een reclamewagen en de legale chauffeurs deelden folders en flyers uit. Ze stonden op de Vismarktstraat, vóór de Hoge Brug en benaderden klanten voor die met de snorders geconfronteerd worden.

Taxistandplaats

De taxistandplaats is op de Nieuwe Prinsenkade, tegenover de KMA. Daar wachten taxichauffeurs op hun klanten, die met name via de Vismarktstraat richting taxistandplaats lopen. Vaak halen ze die standplaats niet, omdat de snorders de klanten al opvangen op de brug en meenemen naar hun eigen wagens, die vaak geparkeerd staan op de Middellaan of Adriaan van Bergenstraat.

Een groot probleem voor de legale bedrijven, stelt de politie, en alle reden ook om het aan te pakken. De Bok is vastbesloten het niet bij één avond te houden. In de nacht van zaterdag op zondag staat hij er weer. Net zolang tot de snorders hen net zo beu zijn als andersom.

De actie duurde tot ongeveer vijf uur en is zonder problemen verlopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Bredase taxibedrijven voeren actie tegen illegale snorders | TaxiPro
taxibord, taxi, daklicht

Bredase taxibedrijven voeren actie tegen illegale snorders

BREDA – De Bredase taxibedrijven hebben dit weekend actie gevoerd tegen de overlast van snorders. Ze spraken het publiek aan om te voorkomen dat ze instappen bij een snorder. De taxichauffeurs kregen hierbij steun van de politie indien de snorders agressief zouden worden. De legale bedrijven haalden meer ritten binnen en maar liefst vijftien snorders stonden werkloos toe te kijken.

De taxibedrijven flyeren in de Bredase binnenstad om klanten te informeren over de gevaren van het meerijden met snorders. Zo zijn klanten niet verzekerd en bij problemen is de identiteit van een snorder niet te achterhalen. Ook worden met enige regelmaat klanten beroofd door snorders.

Snorders

“Helemaal opgelost krijg je dit probleem nooit, maar de komende weken laten we zien dat we de snorders helemaal zat zijn. Er staan er soms twintig op de Hoge Brug”, zegt de Robert de Bok, wijkagent van team Centrum, in BN/DeStem.

Op de Hoge Brug stond een reclamewagen en de legale chauffeurs deelden folders en flyers uit. Ze stonden op de Vismarktstraat, vóór de Hoge Brug en benaderden klanten voor die met de snorders geconfronteerd worden.

Taxistandplaats

De taxistandplaats is op de Nieuwe Prinsenkade, tegenover de KMA. Daar wachten taxichauffeurs op hun klanten, die met name via de Vismarktstraat richting taxistandplaats lopen. Vaak halen ze die standplaats niet, omdat de snorders de klanten al opvangen op de brug en meenemen naar hun eigen wagens, die vaak geparkeerd staan op de Middellaan of Adriaan van Bergenstraat.

Een groot probleem voor de legale bedrijven, stelt de politie, en alle reden ook om het aan te pakken. De Bok is vastbesloten het niet bij één avond te houden. In de nacht van zaterdag op zondag staat hij er weer. Net zolang tot de snorders hen net zo beu zijn als andersom.

De actie duurde tot ongeveer vijf uur en is zonder problemen verlopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.