staking, openbaar vervoer, bus

Toch weer staking ov in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

Taxibranche opgelet: het openbaar vervoer gaat op 20 november staken in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Vorige week werd een staking die gepland stond voor afgelopen zondag afgeblazen omdat de minister weer in gesprek was met de vakbonden.

De staking wordt gehouden uit onvrede over de aangekondigde bezuinigingen in het ov.

Aanbesteding

De staking komt er omdat minister Schultz-van Haegen van Infrastructuur en Milieu nog steeds niet van plan is af te zien van de aanbesteding en de bezuiniging voor het openbaar vervoer in de grote steden.

Schultz sprak afgelopen week met de Abvakabo over de aanbesteding en de bezuiniging. De bond had de minister gevraagd om de datum voor aanbesteding uit te stellen.  Dat is zij niet van plan. De drie gemeenten zijn al bezig met voorbereidingen voor de aanbesteding, zegt de minister.

Doelstelling

“Daarmee geven de stadsregio’s aan dat ze aanbesteden mogelijk achten, en committeren ze zich aan deze doelstelling”, aldus de minister bij RTL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Toch weer staking ov in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam”

johnjanos|10.11.11|16:23

Voor ons DE manier om een vuist te maken en een lange neus naar Den Haag te maken, d.m.v. werkonderbrekingen…