rechtbank

Roekeloze taxichauffeur moet schade aan taxi zelf betalen

Een taxichauffeur die vanwege zijn roekeloze rijstijl een eenzijdig ongeval veroorzaakte, moet de schade vergoeden aan zijn werkgever. Dat heeft de kantonrechter in Groningen beslist. De taxichauffeur moet de schade aan de auto (2.447 euro ex BTW) en de kosten voor het schoonmaken van de weg (401,50 euro) volledig vergoeden.

Volgens de rechter is door diverse getuigenverklaringen van de passagiers bewezen dat de chauffeur veel te roekeloos reed. Daardoor botste hij tegen een rotonde. Gevolg: lekke band en een kapotte carterpan.

Ruilmotor

Vanwege de kapotte carterpan lekte er olie op de weg. Omdat vervolgens nog zo’n 900 meter is doorgereden, moest uiteindelijk de drooggelopen motor vervangen worden door een ruilmotor. Hiervoor was de werkgever niet verzekerd.

De getuigen hadden na het ongeval verklaard dat de chauffeur op sommige stukken maar liefst 160 kilometer per uur reed. Later zwakten ze hun getuigenis af. Maar de rechter hechtte daar weinig waarde aan, omdat de chauffeur een oude schoolvriend zou zijn van de getuigen.

Werkgever

De taxichauffeur moet dus van de rechter uit eigen zak alle schade plus proceskosten vergoeden aan zijn werkgever.

Lees hier het volledige vonnis.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Roekeloze taxichauffeur moet schade aan taxi zelf betalen”

P.H.V.|11.01.12|08:53

eindelijk een verstandige rechter hopelijk gaan sommigen nu beter met ons materiaal om.

Diamond|16.02.12|12:37

Kan je wel stellen, als je soms de chauffeurs zien rijden dan lijkt het wel of ze op het circut aan het rijden zijn met en zonder klanten.
Een Pluim voor die rechter, het is altijd maar sorry ,ben er ook ziek van ,en dan gaan ze de volgende dag gewoon weer in het oude ritme. DE AUTO IS TOCH NIET VAN MIJ!!!!!!!!!!!!