taxibord, taxi, daklicht

Heldhaftige taxichauffeur redt man van belagers in Laren

LAREN – Een heldhaftige taxichauffeur heeft zondagochtend 1 januari in Laren een 23-jarige man gered van een stel belagers op straat. De politie Gooi en Vechtstreek is naar hem op zoek voor een getuigenis.

Een 24-jarige man uit Huizen reed zondag 1 januari 2012 rond 05.00uur samen met een 23-jarige man uit Eemnes op de fiets richting huis toen zij op de Hilversumseweg werden afgesneden door een scooter met twee jongens erop. Er ontstond een conflict dat uitmondde in een vechtpartij.

Bestuurder

Door de bestuurder en bijrijder van de scooter is getracht de mannen te slaan met een fles wat niet lukte. Vervolgens pakte de bestuurder van de scooter het slot van de scooter en sloeg daarmee de Huizer. Deze kon het slot afweren met zijn arm.

Een taxichauffeur stopte en zei dat de jongens normaal moesten doen. De Huizer rende naar de taxi toe maar de bestuurder van de scooter probeerde hem nogmaals te slaan met het slot.

Taxichauffeur

De Huizer werd door iemand de taxi ingetrokken waarna de deur op slot werd gedaan. De taxichauffeur kreeg de jongens rustig waarna alle partijen uit elkaar gingen. De Huizer is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan waar zijn arm gebroken bleek te zijn.

De bestuurder van de scooter is een jongen met een blanke huidskleur, rond de 1.80 meter lang en ongeveer 18 jaar oud. Hij heeft een tenger postuur en halflang donkerblond haar. De bijrijder van de scooter is een jongen met een blanke huidskleur, rond de 1.75 meter lang en ongeveer 18 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur, een vol gezicht en donkerblond/lichtbruin haar.

Taxi

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar de taxichauffeur en de inzittenden van de taxi. Tevens reden er twee onbekende personen met de Huizer en zijn vriend mee. Allen worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844.

Andere mensen die meer informatie hebben over dit incident worden ook verzocht contact op te nemen via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.