taxi, washington, regulering

Chauffeurs in actie tegen regulering taxibranche Washington

VIDEO – Onderstaande video geeft een mooi beeld over de plannen voor regulering van de taxibranche in Washington en de gevolgen voor de plaatselijke taxi-ondernemers. Zij vrezen dat introductie van een vergunningsysteem met een maximaal aantal taxi’s van 4.000 in de stad zou leiden tot monopolieposities van grote taxibedrijven, die zelf de prijs voor het huren van een vergunning kunnen bepalen. Ook de sfeer van corruptie rondom de overheidsfunctionarissen die zich met de kwestie bemoeien is opmerkelijk.

De plannen werden vorig jaar gepresenteerd. Het voorstel tot regulering van het taxivervoer in Washington werd uiteindelijk in de ijskast gezet.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.