tomtom, taxi, steven otto, bestelzuil, taxi assistent, taxi butler

TomTom introduceert taxi-bestelzuil voor horecabedrijven

TomTom heeft een platform gemaakt waarmee taxiritten besteld en ontvangen kunnen worden. De producent van navigatieystemen heeft dinsdag de Taxi Butler en de Taxi Assistant gelanceerd. De Taxi Butler is een soort bestelzuil waarmee bijvoorbeeld horecabedrijven makkelijk een taxi kunnen bestellen. Met de Taxi Assistant kunnen taxichauffeurs deze ritten op hun navigatiesysteem ontvangen. Hierbij krijgen ze meteen de specifieke route- en ritinformatie.

Beide producten zijn op dit moment beschikbaar in Amsterdam. Aan een uitrol naar andere steden in Nederland wordt gewerkt.

Taxichauffeurs

De TomTom Taxi Assistant is een navigatiesysteem dat ritaanvragen kan ontvangen, wanneer de taxichauffeur aangeeft dat hij beschikbaar is voor werk. Verder is het apparaat voorzien van alle functies van een TomTom-navigatiesysteem. Ook biedt de Taxi Assistant real-time verkeersinformatie en informatie over flitspalen.

De TomTom Taxi Butler is een eenvoudig apparaat waarmee met één druk op de knop taxi’s kunnen worden besteld, en dat onmiddellijk en nauwkeurig aangeeft wanneer de taxi er zal zijn. De Taxi Butler is ontwikkeld voor gebruik in restaurants, hotels, recepties van bedrijven en instellingen als ziekenhuizen. Dit eenvoudige apparaat maakt het bestellen van een taxi snel, nauwkeurig en gratis voor de gebruiker.

Taxibedrijven

Op dit moment werkt TomTom Taxi in Amsterdam samen met de TCA. Vanaf 12 september wordt daarnaast samengewerkt met andere taxibedrijven en gelicenseerde taxichauffeurs. De dichtsbijzijnde beschikbare taxichauffeur met de Taxi Assistent ontvangt de rit.

“Wij kijken naast de Taxi Butler ook naar andere kanalen om taxi’s te bestellen zoals internet, social media en een app”, kondigt de woordvoerder van TomTom aan. “Ook deze tools zullen op hun manier bijdragen aan een transparantere taximarkt, waarin rating een grote rol gaat spelen.”

Prijzen en beschikbaarheid

De TomTom Taxi Assistant is te koop bij de Makro in Amsterdam. De TomTom Taxi Butler is verkrijgbaar bij de horecagroothandel Hanos in Amsterdam.  Beide apparaten kunnen ook worden besteld via de TomTom Taxi Webshop.

De prijs van de Taxi Butler is € 39 exclusief btw. De Taxi Assistant kost € 149 exclusief btw. Om log-in gegevens te ontvangen moeten taxichauffeurs zich aanmelden. Hierbij wordt het kvk-nummer gevraagd en moet een kopie van de taxilicentie meegestuurd worden. Per geaccepteerde rit wordt een commissie tussen de € 1,00 tot € 1,50 exclusief btw in rekening gebracht middels een automatische incasso.

De functies van de Taxi Assistant

  • In staat om ritaanvragen te ontvangen
  • Gebaseerd op het navigatiesysteem van TomTom
  • Maakt gebruik van taxivriendelijke routes
  • Twee jaar gratis LIVE services

De functies van de Taxi Butler:

  • Eenvoudig, met één druk op de knop, een taxi bestellen
  • Binnenkort wordt het ook mogelijk specifieke voorkeuren voor taxi’s aan de Taxi Butler te koppelen.
  • Geen belkosten
  • Geen bestelkosten
  • Geen abonnements- of datakosten

 

TomTom Taxi ButlerTomTom Taxi Assistant

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.