taxichauffeur, bob van der kamp, tomtom taxi, AMS

‘TomTom Taxi mooie manier om extra werk binnen te halen’

Bob Kamp, ook wel bekend als Taxi Bob, is een van de eerste taxichauffeurs die aangesloten werd op het TomTom Taxi-netwerk. Op dit moment worden er vooral ritten besteld via Taxi Butlers in horeca-gelegenheden. Langzaam aan beginnen ook particulieren de app te ontdekken. “Soms heb ik 5 ritjes op een dag, soms 2 dagen niets”, vertelt Kamp. “Maar ik bemerk wel een toename van bestelde ritten.”

Kamp is aangesloten bij AMS Taxi in Amsterdam. “De meeste van mijn klanten is eigen werk”, vertelt hij. “Ook rijdt ik veel voor hotels.”

Opbrengsten

De opbrengsten via TomTom Taxi fluctueren op dit moment nog. “Je moet niet op één paard wedden”, vindt de chauffeur. Dit is een mooie manier om extra werk binnen te halen. Maar je moet niet denken dat je hiermee meteen gouden bergen gaat verdienen.”

De meeste ritten die hij ontving komen van cafés in Amsterdam-West. Kamp: “Vaak zijn het ritjes binnen de stad. Maar ik ben soms ook naar Schiphol gegaan. Dat is een leuk extraatje.”

Navigatiesysteem

Wat hij vooral handig vindt is dat de bestemming van de klant automatisch in zijn TomTom-navigatiesysteem staat, als de klant dat heeft ingevoerd. “Dan kan ik meteen vertrekken, zonder te vragen waar hij naar toe wil en dat eventueel in de navigatie invoeren”, vertelt Kamp. “Ook kan ik meteen op basis van de verwachte ritduur en kilometers een prijs-inschatting maken.”

Passagiers die met de app van TomTom Taxi een rit bestellen, kunnen de chauffeur belonen door hem ‘te vertrouwen’. Dat betekent dat wanneer zij een volgende keer een taxirit bestellen en de betreffende chauffeur is enigszins in de buurt, dat hij de rit toegewezen krijgt.

Klanten

“Klanten vinden dat best leuk”, heeft Kamp gemerkt. “Soms zit ik ook een beetje met ze te dollen om mij zo te belonen. Dan zeg ik: ‘Je gaat me toch wel als favoriet toevoegen?’. Ook klanten in restuarants vinden het prettig dat ze meteen mijn naam zien als ze een rit besteld hebben. Dan kom ik binnen en is het meteen: ‘Ben jij Bob?’.”

Taxi Bob krijgt de bestelde ritten binnen op de Taxi Assistant van TomTom. “Prima apparaat”, vindt hij. “Met HD-Traffic zie ik precies waar het verkeer vaststaat. En de oplaadsnoer zit netjes in de houder verwerkt. Ik gebruik het ook om handsfree te bellen.”

Taxi-netwerk

Taxichauffeurs en -centrales die aangesloten zijn bij het TomTom Taxi-netwerk en beschikken over een Taxi Assistant, kunnen de ritten ontvangen. Iedere taxichauffeur (zzp of centrale) in Nederland die voldoet aan de kwaliteitseisen, zoals een auto in goede staat en het beschikken over de benodigde papieren en verzekeringen, kan zich registeren bij TomTom.

Niet alleen voor passagiers is het fijn dat de gegevens van de chauffeur bekend zijn. Ook voor de chauffeur is het prettig dat de klantgegevens bekend zijn. Dat maakt de kans op bijvoorbeeld een overval of een misdraging door de klant een stuk kleiner. Hierdoor voelt ook de chauffeur zich meer op zijn gemak.

Taxirit

De prijs voor de Taxi Assistant bedraagt 149 euro exclusief BTW. Hiervoor krijgt de taxichauffeur levenslange updates op de kaarten en gratis HD Traffic. Ook zijn de eerste 25 ontvangen ritten gratis. Daarna wordt er 1 tot 1,50 euro in rekening gebracht per rit, afhankelijk van details van een rit.

De service beschikt nu over een volledige dekking in Amsterdam en Rotterdam. Er is een beperkte dekking in Almere, Delft, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Hilversum, Muiden, Muiderberg, Tilburg, Weesp. Chauffeurs uit alle steden kunnen zich aanmelden via TomTom Taxi.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

‘TomTom Taxi mooie manier om extra werk binnen te halen’ | TaxiPro
taxichauffeur, bob van der kamp, tomtom taxi, AMS

‘TomTom Taxi mooie manier om extra werk binnen te halen’

Bob Kamp, ook wel bekend als Taxi Bob, is een van de eerste taxichauffeurs die aangesloten werd op het TomTom Taxi-netwerk. Op dit moment worden er vooral ritten besteld via Taxi Butlers in horeca-gelegenheden. Langzaam aan beginnen ook particulieren de app te ontdekken. “Soms heb ik 5 ritjes op een dag, soms 2 dagen niets”, vertelt Kamp. “Maar ik bemerk wel een toename van bestelde ritten.”

Kamp is aangesloten bij AMS Taxi in Amsterdam. “De meeste van mijn klanten is eigen werk”, vertelt hij. “Ook rijdt ik veel voor hotels.”

Opbrengsten

De opbrengsten via TomTom Taxi fluctueren op dit moment nog. “Je moet niet op één paard wedden”, vindt de chauffeur. Dit is een mooie manier om extra werk binnen te halen. Maar je moet niet denken dat je hiermee meteen gouden bergen gaat verdienen.”

De meeste ritten die hij ontving komen van cafés in Amsterdam-West. Kamp: “Vaak zijn het ritjes binnen de stad. Maar ik ben soms ook naar Schiphol gegaan. Dat is een leuk extraatje.”

Navigatiesysteem

Wat hij vooral handig vindt is dat de bestemming van de klant automatisch in zijn TomTom-navigatiesysteem staat, als de klant dat heeft ingevoerd. “Dan kan ik meteen vertrekken, zonder te vragen waar hij naar toe wil en dat eventueel in de navigatie invoeren”, vertelt Kamp. “Ook kan ik meteen op basis van de verwachte ritduur en kilometers een prijs-inschatting maken.”

Passagiers die met de app van TomTom Taxi een rit bestellen, kunnen de chauffeur belonen door hem ‘te vertrouwen’. Dat betekent dat wanneer zij een volgende keer een taxirit bestellen en de betreffende chauffeur is enigszins in de buurt, dat hij de rit toegewezen krijgt.

Klanten

“Klanten vinden dat best leuk”, heeft Kamp gemerkt. “Soms zit ik ook een beetje met ze te dollen om mij zo te belonen. Dan zeg ik: ‘Je gaat me toch wel als favoriet toevoegen?’. Ook klanten in restuarants vinden het prettig dat ze meteen mijn naam zien als ze een rit besteld hebben. Dan kom ik binnen en is het meteen: ‘Ben jij Bob?’.”

Taxi Bob krijgt de bestelde ritten binnen op de Taxi Assistant van TomTom. “Prima apparaat”, vindt hij. “Met HD-Traffic zie ik precies waar het verkeer vaststaat. En de oplaadsnoer zit netjes in de houder verwerkt. Ik gebruik het ook om handsfree te bellen.”

Taxi-netwerk

Taxichauffeurs en -centrales die aangesloten zijn bij het TomTom Taxi-netwerk en beschikken over een Taxi Assistant, kunnen de ritten ontvangen. Iedere taxichauffeur (zzp of centrale) in Nederland die voldoet aan de kwaliteitseisen, zoals een auto in goede staat en het beschikken over de benodigde papieren en verzekeringen, kan zich registeren bij TomTom.

Niet alleen voor passagiers is het fijn dat de gegevens van de chauffeur bekend zijn. Ook voor de chauffeur is het prettig dat de klantgegevens bekend zijn. Dat maakt de kans op bijvoorbeeld een overval of een misdraging door de klant een stuk kleiner. Hierdoor voelt ook de chauffeur zich meer op zijn gemak.

Taxirit

De prijs voor de Taxi Assistant bedraagt 149 euro exclusief BTW. Hiervoor krijgt de taxichauffeur levenslange updates op de kaarten en gratis HD Traffic. Ook zijn de eerste 25 ontvangen ritten gratis. Daarna wordt er 1 tot 1,50 euro in rekening gebracht per rit, afhankelijk van details van een rit.

De service beschikt nu over een volledige dekking in Amsterdam en Rotterdam. Er is een beperkte dekking in Almere, Delft, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Hilversum, Muiden, Muiderberg, Tilburg, Weesp. Chauffeurs uit alle steden kunnen zich aanmelden via TomTom Taxi.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.