politiecontrole, agent

Taxi van de weg gehaald bij grote controle in Eindhoven

Zaterdagnacht is bij een grote onaangekondigde taxicontrole in Eindhoven een taxi van de weg gehaald. Van 55 auto’s hadden er veertien gebreken. Chauffeurs kregen ook boetes vanwege gebrekkige administratie.

Die ene taxi had zoveel gebreken dat de chauffeur het kenteken moest inleveren. Bij andere was sprake van gladde banden, verkeerde kleur lichten, geen claxon, verzekering of geldige APK. Opgelegde boetes varieerden van 130 tot 1700 euro, meldt Binnenlands Bestuur.

Controle

De controle was een gezamelijke actie van Rijksdienst voor het Wegverkeer, Belastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Transport en politie. Zij kondigden aan later dit jaar meer controles te laten volgen.

Wethouder Staf Depla van Financiën, Dienstverlening & Organisatie sprak na afloop van een geslaagde actie die heeft bijgedragen aan een veilig en eerlijk taxivervoer in Eindhoven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Taxi van de weg gehaald bij grote controle in Eindhoven”

André Ollefers|27.06.13|19:55

hoezo een geslaagde aktie?als je de meestte al ziet staan op E.H.station weet je gewoon al dat er van alles mis is met de auto,of met de chauffeur,de goede nagelaten maar als ik dan taxis ziet staan uit 1990 en dat soort bouwjaren weet je eigenlijk al genoeg,en als je ze dan ook nog eens ziet rijden met halve verlichting zou de optelsom niet zo moeilijk zijn om deze heren eens vaker staande te houden.