inspectie, ILT, auto

Vier snorders betrapt tijdens Tilburgse kermis door ILT

Bron: ILT

De politie en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben ’s nachts tijdens ‘Roze Maandag’ op de Tilburgse kermis vier snorders aangehouden. Het gaat om inwoners van Tilburg van respectievelijk 21, 45 en 49 jaar oud. Tijdens deze dag was er extra toezicht vanwege snorders.

Snorders zijn illegale straattaxi’s. Ze hebben geen vergunning, voldoen niet aan kwaliteitseisen, betalen geen belasting en hun passagiers zijn niet verzekerd als er een onderweg een ongeluk gebeurt. Daarnaast veroorzaken ze overlast en gedragen ze zich vaak opdringerig naar potentiële klanten.

Snorders

Tijdens ‘Roze Maandag’ (de nacht van maandag 22 juli 2013 op dinsdag 23 juli 2013) werkte de politie samen met medewerkers van de Inspectie Leefomgeving en Transport (LIT). Bij de controle in het centrum van Tilburg werden de vier automobilisten betrapt op het aanbieden van taxivervoer, zonder in het bezit te zijn van een vereiste taxivergunning.

Alle vier de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Ringbaan-West in Tilburg. Tijdens het verhoor werd proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van artikel 75 en 76 van de Wet Personenvervoer.

Niet verzekerd

De politie houdt dit soort controles in goed overleg met de gemeente Tilburg en de legale taxibranche. Voor klanten van snorders is belangrijk om te weten dat ze niet verzekerd zijn als er onderweg met een illegale taxi sprake is van een ongeval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Vier snorders betrapt tijdens Tilburgse kermis door ILT”

Bergerhof Taxi Tours|30.07.13|10:18

Ik ben wel eens benieuwd wat de daadwerkelijk straf van zo’n overtreding is? Als we als taxibedrijf of chauffeur namelijk een overtreding maken worden we aan de hoogste boom opgeknoopt! Om nog maar niet over de boete te spreken.

Inspectie LenT|02.08.13|11:45

ILT: Op het misdrijf ‘het zonder daartoe verleende vergunning verrichten c.q. aanbieden van taxivervoer’ staat een boetebedrag van €4200,-. Tevens wordt aan deze snorder een last onder dwangsom opgelegd van €10.000,- en wordt deze verbeurd verklaard op het moment dat recidive plaatsvindt.