Inspectie, Leefomgeving, Transport, ILT

Vier snorders aangehouden in Maastricht bij controle

Bij een gezamenlijke controle door politie, sociale dienst, gemeente Maastricht en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) gericht op illegaal taxivervoer, zijn in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari 2014 in totaal vier mannen aangehouden. De mannen – variërend in leeftijd van 27 tot 44 jaar – bleken zonder vergunning als taxichauffeur actief te zijn.

Al snel werd duidelijk dat één van de vier mannen nog een openstaande boete moet betalen. Bij een andere man werd vastgesteld dat hij in een onverzekerde auto reed. Tevens bleek bij het onderzoek dat twee van de vier mannen een uitkering ontvangen. De sociale recherche onderzoekt deze zaak verder. De vier auto’s waarin de mannen tijdens de controle reden, zijn in beslaggenomen.

Illegale taxi’s

De controle werd uitgevoerd omdat er in Maastricht geregeld meldingen binnenkomen over illegale taxi’s. Tevens is door de ILenT geconstateerd dat er sprake is van illegaal vervoer. Ook politie en sociale recherche hebben tips gekregen over illegaal taxivervoer.

Mensen die gebruikmaken van illegaal taxivervoer lopen het risico in een onverzekerde auto vervoerd te worden of in een auto te zitten waarvan de staat van onderhoud te wensen overlaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vier snorders aangehouden in Maastricht bij controle | TaxiPro
Inspectie, Leefomgeving, Transport, ILT

Vier snorders aangehouden in Maastricht bij controle

Bij een gezamenlijke controle door politie, sociale dienst, gemeente Maastricht en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) gericht op illegaal taxivervoer, zijn in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari 2014 in totaal vier mannen aangehouden. De mannen – variërend in leeftijd van 27 tot 44 jaar – bleken zonder vergunning als taxichauffeur actief te zijn.

Al snel werd duidelijk dat één van de vier mannen nog een openstaande boete moet betalen. Bij een andere man werd vastgesteld dat hij in een onverzekerde auto reed. Tevens bleek bij het onderzoek dat twee van de vier mannen een uitkering ontvangen. De sociale recherche onderzoekt deze zaak verder. De vier auto’s waarin de mannen tijdens de controle reden, zijn in beslaggenomen.

Illegale taxi’s

De controle werd uitgevoerd omdat er in Maastricht geregeld meldingen binnenkomen over illegale taxi’s. Tevens is door de ILenT geconstateerd dat er sprake is van illegaal vervoer. Ook politie en sociale recherche hebben tips gekregen over illegaal taxivervoer.

Mensen die gebruikmaken van illegaal taxivervoer lopen het risico in een onverzekerde auto vervoerd te worden of in een auto te zitten waarvan de staat van onderhoud te wensen overlaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.