smartcab

Taxibedrijven regio Enschede in opstand tegen SmartCab

De lokale belangenvereniging Taxi Vereniging Enschede is een petitie gestart tegen SmartCab. De lokale taxibedrijven zeggen fors last van de dienst te hebben. SmartCab rijdt voor de helft van het reguliere taxitarief, omdat het bedrijf geen loonkosten heeft. Chauffeurs rijden met behoud van uitkering. De bedrijven zeggen volop klanten te verliezen aan de nieuwe dienst.

“De reguliere taxibedrijven, die wel hun personeelslasten (loonkosten, sociale lasten, pensioenpremies, red.) zelf moeten betalen, kunnen niet concurreren met Smartcab”, meldt de vereniging. “Het klantenbestand van de huidige taxibedrijven loopt massaal over naar Smartcab, omdat de prijs van een taxirit toch doorslaggevend is voor de klant.”

Taxichauffeur

De bedrijven vinden het bovendien te gek voor woorden dat er voor SmartCab in een termijn van 3 jaar tientallen mensen worden opgeleid tot taxichauffeur via het behalen van de chauffeurspas. Terwijl er gigantische overcapaciteit is in de taxibranche en jaarlijks duizenden chauffeurs ontslagen worden bij gebrek aan werk.

“De taximarkt heeft in de afgelopen jaren zware klappen gehad. Niet alleen door de bezuinigingen van de overheid. Maar ook door de gestegen personeelslasten hebben al veel bedrijven het niet overleefd. Subsidiegeld wordt nu door SmartCab misbruikt om concurrentievoordeel te behalen”, schrijft de vereniging.

Straattaxivervoer

Het verrichten van straattaxivervoer tegen minder dan de helft van de marktprijs zou al een aantal ontslagen van taxichauffeurs opgeleverd hebben bij reguliere taxibedrijven uit Enschede. Ook melden de lokale bedrijven dat zijn er faillissementen dreigen aan te komen. De markt was al slecht, maar is nog slechter geworden door de komst van het bedrijf wiens loonkosten voor het grootste deel worden gesubsidieerd door de overheid.

SmartCab is 1 jui gestart door Taxi Brookhuis, Taxi Baan en 11 Twentse gemeenten. Dat is een nieuw vervoersproduct waarbij de focus ligt op een betaalbare taxi voor consumenten. Klanten betalen slechts 2,80 euro starttarief en daarna 1 euro per kilometer, 60% goedkoper dan een gewone taxi die op de meter rijdt. Het project wordt opgestart met tientallen werkloze jongeren die met behoud van hun bijstands-uitkering werkervaring gaan opdoen als taxichauffeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Taxibedrijven regio Enschede in opstand tegen SmartCab”

Rodney Barten|12.08.14|20:34

De wereld op zijn kop, welke ambtenaar heeft dit nou weer bedacht? Oneerlijke concurrentie welk gelijk gestopt dient te worden. Waarom werkeloze jongere aan een baan helpen als er al een overcapiciteit is aan goede opgeleide taxichauffeurs? Hier kan je niet tegen concureren. Schandalig!

Jan Pastoor|13.08.14|00:16

Mensen ,mensen ,waar maken we ons nog druk over,,,heel ons land hebt ze naar de bliksum geholpen ,die mensen in den haag ???? ze kunnen der van….. ben bijna 30 jaar zelfstandig ondrnemer,,,,,duuurt niet lang meer dan hebt ze mij ook op de kost !!!!!

Ton van Dalfsen|13.08.14|11:34

SmartCab is uiteindelijk een ingeblikte TukTuk. Ze hadden een onderzoek gedaan wie er SmartCab gebruikte. Denk dat het onderzoek niet de juiste cijfers weergeeft en als het de juiste cijfers toen heeft weer gegeven kloppen ze nu niet meer . Hoe maak je eigen concurrenten kapot met medewerking van de overheid? En daarbij maken de adspirant taxichauffeurs reclame voor de twee bedrijven om zodoende alle het taxi vervoer met dit naar zich toe te trekken. Dit is met recht SCHANDALIG

ChrisHogenberg|13.08.14|12:15

gewoon weer een ordinaire bezuiniging van de gemeente Enschede(regio Twente)..betreffende aspirant taxichauffeurs uit de gemeentelijke bijstand..straks in de landelijke WW..zo kun je als gemeente ook kosten besparen op de gemeentelijke bijstand..en je doet het dan goed als gemeente..verkapte bezunigingen..

Nasir YB|13.08.14|13:48

Het zal niet lang duren voordat het landelijke dekking wordt!

Er moet een halt worden geroepen aan de praktijken van Smartcab!

ONDERTEKEN NU DE PETITIE!

http://www.petities24.com/taximarkt_kapot_door_gesubsideerde_smartcab

Markus Klein|13.08.14|21:31

smartcab en uberpop en de snorder wij kunnen zo thuis blijven

Bart Louwman|15.08.14|23:00

Ja en dat argument dat het een bezuiniging van de gemeente is klopt ook niet: uiteindelijk is de gemeente vele malen duurder uit want er zullen steeds meer chauffeurs ontslagen worden en als die dan ook met behoud van uitkering in zo’n “participatieplaats” gezet worden is dat voor de betrokkenen een ramp want van dat geld kun je niet leven maar voor de gemeente is zo’n beleid op den duur ook niet te betalen.

Als je wil zien hoe dit uitpakt, ga dan eens in Cuba kijken.

Henk Mullem|16.08.14|11:39

inderdaad Bart klopt want het rondpompen van geld en mensen heeft alleen maar zin als het echte betaalde banen oplevert en dat gebeurd nu niet sterker nog dit zorgt er alleen maar voor dat er banen verdwijnen in een rap tempo.
als dit de uitkomst is van het begrip participatie samenleving dan houdt ik mijn hart vast want straks zijn we allemaal vrijwilligers met een uitkering waar je niet van rond kunt komen.

Taxibedrijven regio Enschede in opstand tegen SmartCab | TaxiPro
smartcab

Taxibedrijven regio Enschede in opstand tegen SmartCab

De lokale belangenvereniging Taxi Vereniging Enschede is een petitie gestart tegen SmartCab. De lokale taxibedrijven zeggen fors last van de dienst te hebben. SmartCab rijdt voor de helft van het reguliere taxitarief, omdat het bedrijf geen loonkosten heeft. Chauffeurs rijden met behoud van uitkering. De bedrijven zeggen volop klanten te verliezen aan de nieuwe dienst.

“De reguliere taxibedrijven, die wel hun personeelslasten (loonkosten, sociale lasten, pensioenpremies, red.) zelf moeten betalen, kunnen niet concurreren met Smartcab”, meldt de vereniging. “Het klantenbestand van de huidige taxibedrijven loopt massaal over naar Smartcab, omdat de prijs van een taxirit toch doorslaggevend is voor de klant.”

Taxichauffeur

De bedrijven vinden het bovendien te gek voor woorden dat er voor SmartCab in een termijn van 3 jaar tientallen mensen worden opgeleid tot taxichauffeur via het behalen van de chauffeurspas. Terwijl er gigantische overcapaciteit is in de taxibranche en jaarlijks duizenden chauffeurs ontslagen worden bij gebrek aan werk.

“De taximarkt heeft in de afgelopen jaren zware klappen gehad. Niet alleen door de bezuinigingen van de overheid. Maar ook door de gestegen personeelslasten hebben al veel bedrijven het niet overleefd. Subsidiegeld wordt nu door SmartCab misbruikt om concurrentievoordeel te behalen”, schrijft de vereniging.

Straattaxivervoer

Het verrichten van straattaxivervoer tegen minder dan de helft van de marktprijs zou al een aantal ontslagen van taxichauffeurs opgeleverd hebben bij reguliere taxibedrijven uit Enschede. Ook melden de lokale bedrijven dat zijn er faillissementen dreigen aan te komen. De markt was al slecht, maar is nog slechter geworden door de komst van het bedrijf wiens loonkosten voor het grootste deel worden gesubsidieerd door de overheid.

SmartCab is 1 jui gestart door Taxi Brookhuis, Taxi Baan en 11 Twentse gemeenten. Dat is een nieuw vervoersproduct waarbij de focus ligt op een betaalbare taxi voor consumenten. Klanten betalen slechts 2,80 euro starttarief en daarna 1 euro per kilometer, 60% goedkoper dan een gewone taxi die op de meter rijdt. Het project wordt opgestart met tientallen werkloze jongeren die met behoud van hun bijstands-uitkering werkervaring gaan opdoen als taxichauffeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Taxibedrijven regio Enschede in opstand tegen SmartCab”

Rodney Barten|12.08.14|20:34

De wereld op zijn kop, welke ambtenaar heeft dit nou weer bedacht? Oneerlijke concurrentie welk gelijk gestopt dient te worden. Waarom werkeloze jongere aan een baan helpen als er al een overcapiciteit is aan goede opgeleide taxichauffeurs? Hier kan je niet tegen concureren. Schandalig!

Jan Pastoor|13.08.14|00:16

Mensen ,mensen ,waar maken we ons nog druk over,,,heel ons land hebt ze naar de bliksum geholpen ,die mensen in den haag ???? ze kunnen der van….. ben bijna 30 jaar zelfstandig ondrnemer,,,,,duuurt niet lang meer dan hebt ze mij ook op de kost !!!!!

Ton van Dalfsen|13.08.14|11:34

SmartCab is uiteindelijk een ingeblikte TukTuk. Ze hadden een onderzoek gedaan wie er SmartCab gebruikte. Denk dat het onderzoek niet de juiste cijfers weergeeft en als het de juiste cijfers toen heeft weer gegeven kloppen ze nu niet meer . Hoe maak je eigen concurrenten kapot met medewerking van de overheid? En daarbij maken de adspirant taxichauffeurs reclame voor de twee bedrijven om zodoende alle het taxi vervoer met dit naar zich toe te trekken. Dit is met recht SCHANDALIG

ChrisHogenberg|13.08.14|12:15

gewoon weer een ordinaire bezuiniging van de gemeente Enschede(regio Twente)..betreffende aspirant taxichauffeurs uit de gemeentelijke bijstand..straks in de landelijke WW..zo kun je als gemeente ook kosten besparen op de gemeentelijke bijstand..en je doet het dan goed als gemeente..verkapte bezunigingen..

Nasir YB|13.08.14|13:48

Het zal niet lang duren voordat het landelijke dekking wordt!

Er moet een halt worden geroepen aan de praktijken van Smartcab!

ONDERTEKEN NU DE PETITIE!

http://www.petities24.com/taximarkt_kapot_door_gesubsideerde_smartcab

Markus Klein|13.08.14|21:31

smartcab en uberpop en de snorder wij kunnen zo thuis blijven

Bart Louwman|15.08.14|23:00

Ja en dat argument dat het een bezuiniging van de gemeente is klopt ook niet: uiteindelijk is de gemeente vele malen duurder uit want er zullen steeds meer chauffeurs ontslagen worden en als die dan ook met behoud van uitkering in zo’n “participatieplaats” gezet worden is dat voor de betrokkenen een ramp want van dat geld kun je niet leven maar voor de gemeente is zo’n beleid op den duur ook niet te betalen.

Als je wil zien hoe dit uitpakt, ga dan eens in Cuba kijken.

Henk Mullem|16.08.14|11:39

inderdaad Bart klopt want het rondpompen van geld en mensen heeft alleen maar zin als het echte betaalde banen oplevert en dat gebeurd nu niet sterker nog dit zorgt er alleen maar voor dat er banen verdwijnen in een rap tempo.
als dit de uitkomst is van het begrip participatie samenleving dan houdt ik mijn hart vast want straks zijn we allemaal vrijwilligers met een uitkering waar je niet van rond kunt komen.