politie

Politie houdt verdachte taxi-overvallers Groningen aan

De politie heeft vorige week een 20-jarige man een 17-jarige vrouw, beide inwoners van Groningen, aangehouden op verdenking van de beroving van een taxichauffeur. Deze beroving vond woensdagnacht rond 03.00 uur plaats op de Froukemaheerd. De 25-jarige taxichauffeur kreeg het verzoek om naar de Froukemaheerd te komen voor een rit.

Op het moment dat de taxi stopte op de Froukemaheerd kwam een gemaskerde man uit de bosschages met in zijn hand een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man eiste geld van de chauffeur. Er ontstond een kort handgemeen, waarna de verdachte er vandoor ging.

Verdachten

Het politie-onderzoek leidde naar beide verdachten, waarna deze op last van de officier van justitie zijn aangehouden. De vrouwelijke verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissarris.

Omdat uit het politie-onderzoek duidelijk werd dat de mannelijke verdachte niet betrokken is geweest bij de beroving is hij vrijdagmorgen in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de onbekende mannelijke verdachte wordt voortgezet.

Beroving

Een taxichauffeur uit Groningen werd door zijn centrale voor een rit gestuurd naar de Froukemaheerd. Daar trof hij een vrouw aan. Hij vroeg aan de vrouw of zij een taxi had besteld. Toen zij dat bevestigde, sprong plotseling een man uit de bosjes die de 25-jarige met een vuurwapen bedreigde.

De overvaller eiste en kreeg vervolgens geld. De taxichauffeur kreeg de indruk dat het vuurwapen nep was. Hij duwde vervolgens het wapen weg om de overvaller tegen te houden. De overvaller ging er vervolgens vandoor. Ook de betreffende vrouw bleek te zijn verdwenen.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Politie houdt verdachte taxi-overvallers Groningen aan”

Pierre van Aert|11.08.15|11:22

Het vergt toch een speciale kennis om ‘s-nachts veilig taxi te rijden.