Uber, Taxi-Bestel-App, smartphone, app, taxichauffeur

TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan Uber

Het Nederlandse bedrijf TomTom gaat voortaan de kaarten en verkeersinformatie leveren voor de Uber-app. De twee bedrijven hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Chauffeurs gebruiken de informatie voor navigatie en realtime aankomsttijden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Uber-chauffeurs navigeren momenteel met kaarten van Google. Uber nam eerder dit jaar echter al de kaartentak Bing Maps van Microsoft over. Sindsdien heeft de taxidienst ook eigen camera-auto’s rondrijden die de kaarten moeten verbeteren.

Kwaliteit

Uber is op dit moment actief in ruim 300 steden over de hele wereld, waaronder Nederland. Het bedrijf overtreedt diverse wetten met de snorder-dienst UberPop. Maar de kwaliteit van de Uber-app zelf, is zeer goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan Uber”

Johan Zevenbergen|13.11.15|10:23

Overtreden van de wet, blijft overtreden. Punt.

Rien Poortvliet|13.11.15|12:39

Niet alleen Uber maar ook diverse overheden alsmede taxibedrijven schenden de wetten
Dit in het kader van Wmo-vervoer ,gewone auto’s (geel kenteken) en vrijwilligers. Maar over de kaarten zelf kan ik niets zeggen gebruik in Rotterdam de App van Rtc ,welke kaarten zij gebruiken weet ik niet maar is zeer nauwkeurig.

Defra Taxi Liemers|19.11.15|09:58

Uber schendt de wet niet!
Dat is alleen de dienst Uberpop…

Geert Meulenveld|19.11.15|12:34

als je geld hebt kun je huizen bouwen
blijkt wel uber wil gewoon straks inzicht hebben wat er zich allemaal afspeelt

TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan Uber | TaxiPro
Uber, Taxi-Bestel-App, smartphone, app, taxichauffeur

TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan Uber

Het Nederlandse bedrijf TomTom gaat voortaan de kaarten en verkeersinformatie leveren voor de Uber-app. De twee bedrijven hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Chauffeurs gebruiken de informatie voor navigatie en realtime aankomsttijden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Uber-chauffeurs navigeren momenteel met kaarten van Google. Uber nam eerder dit jaar echter al de kaartentak Bing Maps van Microsoft over. Sindsdien heeft de taxidienst ook eigen camera-auto’s rondrijden die de kaarten moeten verbeteren.

Kwaliteit

Uber is op dit moment actief in ruim 300 steden over de hele wereld, waaronder Nederland. Het bedrijf overtreedt diverse wetten met de snorder-dienst UberPop. Maar de kwaliteit van de Uber-app zelf, is zeer goed.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan Uber”

Johan Zevenbergen|13.11.15|10:23

Overtreden van de wet, blijft overtreden. Punt.

Rien Poortvliet|13.11.15|12:39

Niet alleen Uber maar ook diverse overheden alsmede taxibedrijven schenden de wetten
Dit in het kader van Wmo-vervoer ,gewone auto’s (geel kenteken) en vrijwilligers. Maar over de kaarten zelf kan ik niets zeggen gebruik in Rotterdam de App van Rtc ,welke kaarten zij gebruiken weet ik niet maar is zeer nauwkeurig.

Defra Taxi Liemers|19.11.15|09:58

Uber schendt de wet niet!
Dat is alleen de dienst Uberpop…

Geert Meulenveld|19.11.15|12:34

als je geld hebt kun je huizen bouwen
blijkt wel uber wil gewoon straks inzicht hebben wat er zich allemaal afspeelt