Aanhouding, politie

Taxichauffeur krijgt klap met vuurwapen

Aanhouding, politie. Bron: politie.nl

Een 29-jarige taxichauffeur uit Schiedam is afgelopen nacht in Breda mishandeld door een klant die niet wilde betalen. Het slachtoffer werd met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. De dader heeft ook met het vuurwapen geschoten, maar de chauffeur werd niet geraakt. De politie kon de 17-jarige verdachte al vrij snel na het incident aanhouden.

De politie kreeg op maandagochtend om 04.00 uur melding van een conflict aan de Markendaalseweg in Breda waarbij geschoten zou zijn. De taxichauffeur was er na de klap met het vuurwapen vandoor gegaan en de dader vluchtte in een andere richting.

De chauffeur kon ter plaatse aan zijn verwonding worden behandeld en verklaarde dat hij een klant van Rotterdam naar Breda had gebracht. Ze waren naar een pinautomaat gereden omdat de klant geen geld bij zich had. Vervolgens escaleerde de situatie geëscaleerd. De chauffeur verklaarde met het vuurwapen te zijn geslagen en dat er daarna ook met het wapen werd geschoten, waarbij de taxichauffeur dus niet werd geraakt.

Wapen weggegooid

De politie startte een grote zoekactie naar de verdachte. Een tip dat er bij een verzorgingshuis elders in de stad iemand lag te slapen, werd opgevolgd. Daar werd een 17-jarige aangetroffen die volledig aan het signalement van de verdachte voldeed. Zijn wapen had hij op de vlucht weggegooid, maar dat werd dankzij een getuige snel teruggevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.