Acht jaar cel geëist voor gewelddadige overval op taxichauffeur

Tegen drie mannen is acht jaar cel geëist voor het beroven en zwaar mishandelen van een taxichauffeur. De chauffeur raakte bij de overval zodanig gewond dat er 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig waren om alle breuken in zijn gezicht te herstellen.

Het incident vond plaats in augustus 2016. De taxichauffeur zou voor 160 euro een man naar Brussel vervoeren, waarna diens broer de ritprijs zou voldoen. In plaats daarvan overvielen drie mannen, vermoedelijk de passagier en twee vrienden, de chauffeur. Dat ging gepaard met veel geweld. De taxichauffeur werd gewond op straat aangetroffen, waarna iemand hem in zijn eigen taxi naar het ziekenhuis bracht. Door de aanval raakte de man meer dan vier maanden arbeidsongeschikt.

Verdachten ontkennen

De drie mannen, allen begin twintig, worden verdacht van de gewelddadige overval. Daarbij maakten ze geld en GPS-apparatuur buit. Het Nieuwsblad meldt dat de mannen zelf alle betrokkenheid ontkennen. Alleen de passagier heeft erkend dat hij bij het incident aanwezig was, maar hij zou niet hebben geslagen. Hij kwam ook als enige verdachte opdagen voor de rechtszaak. Daar hoorde hij acht jaar tegen zichzelf en zijn medeverdachten eisen. De uitspraak volgt eind juni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Acht jaar cel geëist voor gewelddadige overval op taxichauffeur | TaxiPro

Acht jaar cel geëist voor gewelddadige overval op taxichauffeur

Tegen drie mannen is acht jaar cel geëist voor het beroven en zwaar mishandelen van een taxichauffeur. De chauffeur raakte bij de overval zodanig gewond dat er 40 metalen plaatjes en 140 schroeven nodig waren om alle breuken in zijn gezicht te herstellen.

Het incident vond plaats in augustus 2016. De taxichauffeur zou voor 160 euro een man naar Brussel vervoeren, waarna diens broer de ritprijs zou voldoen. In plaats daarvan overvielen drie mannen, vermoedelijk de passagier en twee vrienden, de chauffeur. Dat ging gepaard met veel geweld. De taxichauffeur werd gewond op straat aangetroffen, waarna iemand hem in zijn eigen taxi naar het ziekenhuis bracht. Door de aanval raakte de man meer dan vier maanden arbeidsongeschikt.

Verdachten ontkennen

De drie mannen, allen begin twintig, worden verdacht van de gewelddadige overval. Daarbij maakten ze geld en GPS-apparatuur buit. Het Nieuwsblad meldt dat de mannen zelf alle betrokkenheid ontkennen. Alleen de passagier heeft erkend dat hij bij het incident aanwezig was, maar hij zou niet hebben geslagen. Hij kwam ook als enige verdachte opdagen voor de rechtszaak. Daar hoorde hij acht jaar tegen zichzelf en zijn medeverdachten eisen. De uitspraak volgt eind juni.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.