35 illegale taxi’s in beslag genomen door politie

Politie. Foto: Thom Mandos

De politie heeft samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) 35 taxi’s in beslag genomen die werden ingezet voor illegaal taxivervoer. Het gaat om voertuigen van ondernemingen die zijn gevestigd in Heerhugowaard, Woerden en Zaandam. De taxi’s waren vooral actief in de regio Amsterdam, zo laat de politie weten.

De inbeslagname is gedaan na onderzoek naar illegaal taxivervoer. De voertuigen werden bovendien niet alleen ingezet voor illegaal taxivervoer, maar 25 stuks van het totaal waren ook nog eens niet verzekerd volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

Onderzoek gaat verder

Deze inbeslagname betekent nog niet het einde van het onderzoek door politie en de ILT onder leiding van het Openbaar Ministerie Amsterdam. Dit wordt voortgezet en het opsporingsteam sluit verdere inbeslagneming en aanhouding(en) niet uit.

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “35 illegale taxi’s in beslag genomen door politie”

Bennie de Wit|17.10.19|10:26

Oke, 34 is dus de grens. Check

Theo Opgenort|17.10.19|15:42

Als de politie in Sittard eens zou samenwerken met de ILT dan zou een grote club snorders ook eens aangepakt kunnen worden maar de burgemeester Sjra Cox wil hier geen tijd aan besteden.