Geld. Foto: iStock / darkojow

Taxichauffeur beroofd van 30.000 euro

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

In Rotterdam is een taxichauffeur enige tijd geleden van 30.000 euro beroofd. Er kwam geen geweld of bedreiging aan te pas: de criminelen hebben zich via de smartphone toegang verschaft tot de rekening van de chauffeur.

Het incident dateert al van 20 maart, maar er is nu aandacht aan besteed in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Daarin zijn ook beelden getoond van de drie verdachten. Zij namen die dag een taxi vanuit het Art-Hotel in Rotterdam Zuid. Eén van de mannen wilde afrekenen door zijn telefoon tegen die van de taxichauffeur te houden. De transactie mislukte echter, waarna er contant werd betaald.

Gefilmd bij het pinnen

De taxichauffeur ging vervolgens verder met zijn werk, maar tijdens de ‘mislukte’ transactie hadden de criminelen toegang gekregen tot zijn betaalgegevens. Hij kreeg nog wel bericht dat er gegevens in zijn bankaccount waren gewijzigd, maar daar deed hij niets mee. Niet veel later bleek er 30.000 euro van zijn rekening te zijn verdwenen. Dat geld is door de drie verdachten gepind en daarbij zijn ook de beelden gemaakt waarop ze in Bureau Rijnmond te zien zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Taxichauffeur beroofd van 30.000 euro”

Henry van der Aa|09.09.20|11:38

Geraffineerd en GEVAARLIJK tegelijk ….
Geen kleine jongens daar is de handeling veel te gecompliceerd voor ….
Half jaar geleden al gebeurd ….
Daders zijn waarschijnlijk nog steeds spoorloos ….
Wees alert bij gebruik van dit soort betaalhandeling ….

Taxichauffeur beroofd van 30.000 euro | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Taxichauffeur beroofd van 30.000 euro

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

In Rotterdam is een taxichauffeur enige tijd geleden van 30.000 euro beroofd. Er kwam geen geweld of bedreiging aan te pas: de criminelen hebben zich via de smartphone toegang verschaft tot de rekening van de chauffeur.

Het incident dateert al van 20 maart, maar er is nu aandacht aan besteed in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Daarin zijn ook beelden getoond van de drie verdachten. Zij namen die dag een taxi vanuit het Art-Hotel in Rotterdam Zuid. Eén van de mannen wilde afrekenen door zijn telefoon tegen die van de taxichauffeur te houden. De transactie mislukte echter, waarna er contant werd betaald.

Gefilmd bij het pinnen

De taxichauffeur ging vervolgens verder met zijn werk, maar tijdens de ‘mislukte’ transactie hadden de criminelen toegang gekregen tot zijn betaalgegevens. Hij kreeg nog wel bericht dat er gegevens in zijn bankaccount waren gewijzigd, maar daar deed hij niets mee. Niet veel later bleek er 30.000 euro van zijn rekening te zijn verdwenen. Dat geld is door de drie verdachten gepind en daarbij zijn ook de beelden gemaakt waarop ze in Bureau Rijnmond te zien zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Taxichauffeur beroofd van 30.000 euro”

Henry van der Aa|09.09.20|11:38

Geraffineerd en GEVAARLIJK tegelijk ….
Geen kleine jongens daar is de handeling veel te gecompliceerd voor ….
Half jaar geleden al gebeurd ….
Daders zijn waarschijnlijk nog steeds spoorloos ….
Wees alert bij gebruik van dit soort betaalhandeling ….