Politie

Taxichauffeur zonder rijbewijs van de weg gehaald

Politie. Foto: ProMedia (Thom Mandos)

Op de A4 bij Leimuiden heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een taxi van de weg gehaald die werd bestuurd door een man zonder geldig rijbewijs.

Agenten kregen rond 03.30 uur de melding vanuit het systeem voor kentekenherkenning genaamd Automatic Number Plate Recognition. Dit ANPR gaf aan dat er op de A4 een voertuig was gescand waarvan de eigenaar een ongeldig rijbewijs heeft. Ook meldde het systeem dat de man nog drie boetes open had staan. Ter hoogte van Leimuiden kon de taxi worden aangehouden.

1.100 euro aan boetes

Het voertuig werd inderdaad bestuurd door de eigenaar, een 38-jarige man uit Amsterdam die op het moment dus niet beschikt over het roze pasje dat nu eenmaal nodig is om een auto te mogen besturen. De politie meldt in korte verslag dat hij “dus weer zonder geldig rijbewijs” reed. Daarvoor is dus ook opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Vervolgens werd de kwestie van de drie openstaande boetes aangekaart. Omdat de man het totaalbedrag van bijna 1.100 euro niet ter plekke kon betalen, werd zijn taxi door de politie buiten gebruik gesteld.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.