FNV-demonstratie
15 december

FNV: donderdag landelijke staking in zorg- en leerlingenvervoer

Demonstrerende FNV-leden. Foto ter illustratie. Foto: Sander van Vliet

FNV kondigt nieuwe stakingen binnen het zorg- en leerlingenvervoer aan. Werknemers leggen donderdag 15 december in het hele land hun werk neer, omdat ze volgens de vakbond van hun werkgevers een betere cao willen dan dat nu geboden wordt. 

FNV organiseert in Den Haag een manifestatie. De vakbond verwacht zo’n duizend chauffeurs te mogen verwelkomen. “Bij de vorige staking, twee weken geleden, was er een hele hoge opkomst, dus onbegrijpelijk dat de werkgevers niet naar hun eigen mensen willen luisteren. Ze maken de problemen zo alleen maar groter”, zo is FNV-bestuurder Meindert Gorter van mening.

Ergernis

Volgens de vakbond zit de grootste ergernis bij de chauffeurs in de regelingen rondom ziekteverzuim. “Elke keer als ze zich ziek melden, krijgen ze een dag niet uitbetaald”, zegt Gorter daarover. “Daarna krijgen ze maar een gedeelte van hun loon doorbetaald. Dat is iets uit de vorige eeuw. Als een werkgever echt om zijn medewerkers geeft, vraagt hij ze niet om geld als ze ziek worden, maar betaalt gewoon het salaris netjes door.”

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), die tijdens de cao-onderhandelingen de belangen van de werkgevers behartigde, nuanceert echter dat beeld. Volgens de werkgeversorganisatie wordt de eerste wachtdag bij ziekte in de nieuwe cao namelijk geschrapt. Bij een tweede ziekmelding in één maand tijd, kan deze wachtdag wel worden ingezet, aldus KNV. “Met de nadruk op ‘kan’, want dat hoeft natuurlijk niet”, zo laat een woordvoerder weten.

FNV hekelt opstelling KNV

FNV heeft eveneens laten weten de opstelling van KNV te hekelen. De werkgeversorganisatie liet maakte maandag bekend de laatste details omtrent de nieuwe cao uit te werken met vakbond CNV. Ze lieten tevens weten van mening te zijn dat FNV actie voert over de rug van de kwetsbare doelgroepen. “Dat is toch schandalig om te zeggen?”, vraagt Gorter zich hardop af.

“Elke dag zetten de chauffeurs zich met hart en ziel in voor hun passagiers. Ze vinden het vreselijk om te moeten staken, dat doen ze echt alleen maar omdat de werkgevers niet naar ze luisteren. Ze komen voor zichzelf op. Vreselijk om dan als werkgevers de kwetsbare passagiers voor je karretje te spannen.”

Meerdaagse staking

Tot slot kondigt FNV een meerdaagse staking aan in januari, als de werkgevers niet tegemoetkomen aan de eisen van de medewerkers na de staking van komende donderdag. “Onze leden hopen vurig dat het zover niet hoeft te komen. De werkgevers hebben het in eigen hand”, zo besluit Gorter.

Halverwege november bereikten KNV en CNV Vakmensen een akkoord over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Gisteren maakten beide partijen bekend de laatste details van de nieuwe cao uit te werken. ‘Twee artikelen hebben we nog voorgelegd aan onze juristen voor een juridische toets. Als deze artikelen getoetst zijn, is de nieuwe cao rond’, zo schreef CNV aan haar leden.

De vakbond tekende daarbij aan dat als de nieuwe cao is afgerond, ingediend en per 1 januari 2023 officieel ingaat, dit ook geldt voor de leden van FNV. ‘FNV kan besluiten om alsnog mee te tekenen, maar hoeft dit niet te doen. De cao is intussen wel geldig voor alle werknemers, dus ook de FNV-leden zullen dan in januari de loonsverhoging van 8 procent krijgen.’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

20 reacties op “FNV: donderdag landelijke staking in zorg- en leerlingenvervoer”

Monique Van Der Rijken|13.12.22|10:38

Met de ‘nieuwe’ CAO schieten we niet veel op..
‘Maar’ 8% erbij, nog steeds een wachtdag bij ziekte, en geen 100% doorbetaling. Veel overuren en weekenden werken (zonder toeslagen). De rek is eruit bij veel chauffeurs. Zij lopen op hun tandvlees.
Ook bij de chauffeurs lopen de kosten op!
Maar wel vinden de werkgevers het vreemd dat ze moeilijk aan chauffeurs komen. Raar hè??

J. Koch|13.12.22|10:52

FNV is wéér niet eerlijk, want de wachtdag is vervallen en de doorbetaling is 80% de eerste 8 weken en daarna 90%. Dus als daar de grootste ergernis zit zoals Meindert beweert dan kunnen we gelijk ophouden met de discussie.

Verder “vergeet” men dat veruit de meerderheid het eens is met de nieuwe cao en wellicht wel meer zou willen, maar weet dat dat niet haalbaar is in de huidige situatie. Er zijn verhoudingsgewijs slechts enkele chauffeurs die toch gaan staken.

J. Koch|13.12.22|11:04

Wat de FNV niet eerlijk wil vertellen:

Vanaf 2013:

* 8% loonsverhoging (en 4% loonsverhoging per 2024)
* Schrappen tredes 3 en 4
* 80% loondoorbetaling eerste acht weken (dat was 1e twee weken 70%) en géén wachtdag bij eerste ziektemelding
* Geen forfaitaire aftrek meer van onderbrekingen, alleen van daadwerkelijk genoten

Monique Van Der Rijken|13.12.22|11:11

Vanaf 2013??? Is goed hoor! Kom maar door :D
Er is nog steeds niet getekend, dus is er nog steeds geen akkoord..

Monique Van Der Rijken|13.12.22|11:18

Vanaf 2013?? Kom maar door dan :D
Niet getekend is nog steeds geen akkoord..

Ronald Liebregts|13.12.22|12:17

Je hoort ze nergens over de feestdagen toeslagen als ik ruim de helft van alle feestdagen moet werken en de toeslagen vervallen dan krijg je uiteindelijk geen 8 maar 4% loonsverhoging en als je knv taxi er om vraagt krijg je geen antwoord gewoon belachelijk voor woorden er is geen 1 sector waar feestdagen niet extra beloond worden en dan vinden ze het gek dat het personeel wegloopt

sjon deboer|13.12.22|12:45

@ Ronald Liebregts wat jij zegt is niet waar voor elke gewerkte uur op een feestdag moet een compensatie uur uit betaald worden dus als jij 4 uur werkt moet de werk gever 8 uur uitbetalen.

Pascal T|13.12.22|12:59

Ronald, de feestdagen krijg je nu al 100% toeslag. Dat verandert niet.
En van 8% naar 4% met een paar feestdagen? Dan werk je niet veel uren…

J. Koch|13.12.22|13:59

Vanaf 2023 grapjas

sticky|13.12.22|18:55

Is die koch nu een trol?? Want wie neemt deze persoon serieus?? Alles wat FNV zegt of doet is voor de heer koch negatief.. ik vermoed dat de heet koch geen chauffeur is maar een werkgever… voor de rest vind ik hem vervelend telkens met geen een onderbouwing reageren.. hou op en ga werken..

J. Koch|13.12.22|21:52

Daar hebben we die malle Sticky weer,..

Zoals je ziet benoem ik slechts de feiten en haal jij er van alles bij wat niet ter zake doet.

Wat jij vermoed boeit niemand iets. Ik ben uiteraard gewoon een chauffeur. Jij bent waarschijnlijk een werkloze toetsenbordheld.

Wij vinden jou ook vervelend. Hoi je gewoon bij de feiten en gedraag je een beetje.

Ferry Sonder|13.12.22|23:05

Ikzelf, reeds 30 jaar fulltime taxichauffeur (dus niet dat gemakkelijke wat velen hebben met 24 uur per week, maar gewoon 40), vind t opmerkelijk dat er nog gestaakt gaat worden.

Allereerst doorbetaling ziekte…hou toch s op.
Altijd dezelfde die ziek zijn.

Pas na 2 x binnen een maand ziek melden, “mag” er een ziektedag worden ingehouden.
Hoe meld iemand zich 2 x ziek in een maand?

Laatste keer dat ik ziek was, 2 dagen griep, is ruim 8 jaar geleden.

Ferry Sonder|13.12.22|23:10

Onregelmatigheidstoeslag heb ik nooit gehad.
Feestdagen krijg je 100% vrije uren voor…top.
Oh ja, ik heb dit jaar Pasen Pinksteren Hemelvaartsdag Koningsdag en Sinterklaas avond gewerkt….kerst en of oud en nieuw komen nog.

Laten we wel wezen….het enige wat ik belangrijk vind is een hoger salaris, want in dit land van toeslagen…krijg ik nooit wat!
Zelfs de 2 x €190 niet.

Maar een loonsverhoging van 8% met volgend jaar 4% erbij, zit je op 12,5% (die 4 komt over de 8) en dat is ongekend!

Ferry Sonder|13.12.22|23:22

Onregelmatigheidstoeslag nooit gehad, maar tegenwoordig krijg je bij feestdagen 100% aan vrije uren!

Oh ik reed dit jaar Pasen Pinksteren Hemelvaartsdag Koningsdag en Sinterklaas avond….Kerst en of Oud en Nieuw komen nog.

Salaris verhoging is t enige wat mij interesseert en 8% volgende maand erbij en volgend jaar 4% is ogelooflijk goed!

Die salaris treden overslaan is ook zoiets. Die heb ik toch wel moeten werken maar ik sta al 12 jaar stil, maar newbees krijgen t maar tsss.
Klagers

Ferry Sonder|13.12.22|23:31

Ook mooi…die waanzinnig slechte afspraak die FNV en CNV vorige CAO hadden “geregeld”…dat n werkgever zomaar 1,5 uur pauze kan aftrekken, terwijl je die niet had gekregen: die is weer ingetrokken in t nieuwe akkoord.

Ik heb destijds onmiddellijk de bond gebeld en lidmaatschap opgezegd.
Ze vroegen zich af waarom ik na zoveel jaren opzegde…WTF.

Dat was die fantastische FNV die dat regelde Samen met de 2,5% opslag bij inflatie van 6%.

Toen hoorde je niemand en nu staken met 12,5% opslag??

J. Koch|14.12.22|05:28

@Ferry

Inderdaad worden mensen door FNV goede bergen beloofd. Maar gelukkig zijn de meeste chauffeurs realistisch en zijn accoord met de nieuwe afspraken.FNV is bezig het miezerige ledental weer op te krikken, maar gaat verder niets meer bereiken.

De salarisverhoging krijg je ook als je al in de hoogste trede zit.

Dat je de 2 maal 190 niet hebt gekregen is een fout van je energiemaatschappij, want die krijgt iedereen! Het kan achter verrekend zijn met je termijnbedrag.

Edwin Weijers|14.12.22|13:19

Het maakt geen reet meer uit of ze staken, want de taxi komt toch al niet opdagen of minstens een uur te laat. Ik kan ook al geen Regiotaxi meer boeken, ook niet dagen van te voren. Ik krijg een bericht dat de taxi vol is. En bij de centrale nemen ze de telefoon niet meer op. Hoewel ik vrijwel volledig blind ben. Zit er niks anders meer op dan een bromfietsauto aan te schaffen, van het cbr mag ik die nog. Hoewel ik het zelf veel te gevaarlijk vind. Maar kan niet anders. Is een zooitje

Ferry Sonder|14.12.22|17:28

Koch: ik woon vrije sector en mijn huur is all in en dus heb ik geen eigen gasaansluiting dus krijg ik ook geen 2 x €190.

Edwin:
Dat is vreselijk maar ligt vooral aan het bedrijf wat bij jou Regiotaxi rijdt.

Er is natuurlijk overal personeels tekort, maar je bent ook erg afhankelijk hoe goed t bedrijf is wat bij jou de regiotaxi mag rijden.

Telefoon niet opnemen mag niet want ze hebben gewoon vervoersplicht

Ik rij zelf regiotaxi Eemland Heuvelrug

Peter Poppe|16.12.22|13:14

Ik neem het kwalijk van de knv dat de voorzitter de heer Eckhard de duizend stakende chauffeurs niet durft toe te spreken maar het kantoor laat afsluiten en als bange wezeltjes zich verschuilen. En per mail laten weten dat ze niet in de gelegenheid zijn ons te woord te staan. Sterker nog op het moment dat wij voor de deur stonden liet de knv een post uitgaan naar taxipro dat ze samen met cnv bezig waren met de nieuwe teksten voor CAO. Hoe arrogant kun je wezen.

J. Koch|17.12.22|14:50

Hat waren ongeveer 500 chauffeurs, geen 1000. Maar wat valt er toe te spreken? Het standpunt is toch al bekend?

Dat bericht over dat men bezig was met de nieuwe teksten van de cao stond al twee dagen daarvoor op TaxiPro.

FNV: donderdag landelijke staking in zorg- en leerlingenvervoer | TaxiPro
FNV-demonstratie
15 december

FNV: donderdag landelijke staking in zorg- en leerlingenvervoer

Demonstrerende FNV-leden. Foto ter illustratie. Foto: Sander van Vliet

FNV kondigt nieuwe stakingen binnen het zorg- en leerlingenvervoer aan. Werknemers leggen donderdag 15 december in het hele land hun werk neer, omdat ze volgens de vakbond van hun werkgevers een betere cao willen dan dat nu geboden wordt. 

FNV organiseert in Den Haag een manifestatie. De vakbond verwacht zo’n duizend chauffeurs te mogen verwelkomen. “Bij de vorige staking, twee weken geleden, was er een hele hoge opkomst, dus onbegrijpelijk dat de werkgevers niet naar hun eigen mensen willen luisteren. Ze maken de problemen zo alleen maar groter”, zo is FNV-bestuurder Meindert Gorter van mening.

Ergernis

Volgens de vakbond zit de grootste ergernis bij de chauffeurs in de regelingen rondom ziekteverzuim. “Elke keer als ze zich ziek melden, krijgen ze een dag niet uitbetaald”, zegt Gorter daarover. “Daarna krijgen ze maar een gedeelte van hun loon doorbetaald. Dat is iets uit de vorige eeuw. Als een werkgever echt om zijn medewerkers geeft, vraagt hij ze niet om geld als ze ziek worden, maar betaalt gewoon het salaris netjes door.”

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), die tijdens de cao-onderhandelingen de belangen van de werkgevers behartigde, nuanceert echter dat beeld. Volgens de werkgeversorganisatie wordt de eerste wachtdag bij ziekte in de nieuwe cao namelijk geschrapt. Bij een tweede ziekmelding in één maand tijd, kan deze wachtdag wel worden ingezet, aldus KNV. “Met de nadruk op ‘kan’, want dat hoeft natuurlijk niet”, zo laat een woordvoerder weten.

FNV hekelt opstelling KNV

FNV heeft eveneens laten weten de opstelling van KNV te hekelen. De werkgeversorganisatie liet maakte maandag bekend de laatste details omtrent de nieuwe cao uit te werken met vakbond CNV. Ze lieten tevens weten van mening te zijn dat FNV actie voert over de rug van de kwetsbare doelgroepen. “Dat is toch schandalig om te zeggen?”, vraagt Gorter zich hardop af.

“Elke dag zetten de chauffeurs zich met hart en ziel in voor hun passagiers. Ze vinden het vreselijk om te moeten staken, dat doen ze echt alleen maar omdat de werkgevers niet naar ze luisteren. Ze komen voor zichzelf op. Vreselijk om dan als werkgevers de kwetsbare passagiers voor je karretje te spannen.”

Meerdaagse staking

Tot slot kondigt FNV een meerdaagse staking aan in januari, als de werkgevers niet tegemoetkomen aan de eisen van de medewerkers na de staking van komende donderdag. “Onze leden hopen vurig dat het zover niet hoeft te komen. De werkgevers hebben het in eigen hand”, zo besluit Gorter.

Halverwege november bereikten KNV en CNV Vakmensen een akkoord over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Gisteren maakten beide partijen bekend de laatste details van de nieuwe cao uit te werken. ‘Twee artikelen hebben we nog voorgelegd aan onze juristen voor een juridische toets. Als deze artikelen getoetst zijn, is de nieuwe cao rond’, zo schreef CNV aan haar leden.

De vakbond tekende daarbij aan dat als de nieuwe cao is afgerond, ingediend en per 1 januari 2023 officieel ingaat, dit ook geldt voor de leden van FNV. ‘FNV kan besluiten om alsnog mee te tekenen, maar hoeft dit niet te doen. De cao is intussen wel geldig voor alle werknemers, dus ook de FNV-leden zullen dan in januari de loonsverhoging van 8 procent krijgen.’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

20 reacties op “FNV: donderdag landelijke staking in zorg- en leerlingenvervoer”

Monique Van Der Rijken|13.12.22|10:38

Met de ‘nieuwe’ CAO schieten we niet veel op..
‘Maar’ 8% erbij, nog steeds een wachtdag bij ziekte, en geen 100% doorbetaling. Veel overuren en weekenden werken (zonder toeslagen). De rek is eruit bij veel chauffeurs. Zij lopen op hun tandvlees.
Ook bij de chauffeurs lopen de kosten op!
Maar wel vinden de werkgevers het vreemd dat ze moeilijk aan chauffeurs komen. Raar hè??

J. Koch|13.12.22|10:52

FNV is wéér niet eerlijk, want de wachtdag is vervallen en de doorbetaling is 80% de eerste 8 weken en daarna 90%. Dus als daar de grootste ergernis zit zoals Meindert beweert dan kunnen we gelijk ophouden met de discussie.

Verder “vergeet” men dat veruit de meerderheid het eens is met de nieuwe cao en wellicht wel meer zou willen, maar weet dat dat niet haalbaar is in de huidige situatie. Er zijn verhoudingsgewijs slechts enkele chauffeurs die toch gaan staken.

J. Koch|13.12.22|11:04

Wat de FNV niet eerlijk wil vertellen:

Vanaf 2013:

* 8% loonsverhoging (en 4% loonsverhoging per 2024)
* Schrappen tredes 3 en 4
* 80% loondoorbetaling eerste acht weken (dat was 1e twee weken 70%) en géén wachtdag bij eerste ziektemelding
* Geen forfaitaire aftrek meer van onderbrekingen, alleen van daadwerkelijk genoten

Monique Van Der Rijken|13.12.22|11:11

Vanaf 2013??? Is goed hoor! Kom maar door :D
Er is nog steeds niet getekend, dus is er nog steeds geen akkoord..

Monique Van Der Rijken|13.12.22|11:18

Vanaf 2013?? Kom maar door dan :D
Niet getekend is nog steeds geen akkoord..

Ronald Liebregts|13.12.22|12:17

Je hoort ze nergens over de feestdagen toeslagen als ik ruim de helft van alle feestdagen moet werken en de toeslagen vervallen dan krijg je uiteindelijk geen 8 maar 4% loonsverhoging en als je knv taxi er om vraagt krijg je geen antwoord gewoon belachelijk voor woorden er is geen 1 sector waar feestdagen niet extra beloond worden en dan vinden ze het gek dat het personeel wegloopt

sjon deboer|13.12.22|12:45

@ Ronald Liebregts wat jij zegt is niet waar voor elke gewerkte uur op een feestdag moet een compensatie uur uit betaald worden dus als jij 4 uur werkt moet de werk gever 8 uur uitbetalen.

Pascal T|13.12.22|12:59

Ronald, de feestdagen krijg je nu al 100% toeslag. Dat verandert niet.
En van 8% naar 4% met een paar feestdagen? Dan werk je niet veel uren…

J. Koch|13.12.22|13:59

Vanaf 2023 grapjas

sticky|13.12.22|18:55

Is die koch nu een trol?? Want wie neemt deze persoon serieus?? Alles wat FNV zegt of doet is voor de heer koch negatief.. ik vermoed dat de heet koch geen chauffeur is maar een werkgever… voor de rest vind ik hem vervelend telkens met geen een onderbouwing reageren.. hou op en ga werken..

J. Koch|13.12.22|21:52

Daar hebben we die malle Sticky weer,..

Zoals je ziet benoem ik slechts de feiten en haal jij er van alles bij wat niet ter zake doet.

Wat jij vermoed boeit niemand iets. Ik ben uiteraard gewoon een chauffeur. Jij bent waarschijnlijk een werkloze toetsenbordheld.

Wij vinden jou ook vervelend. Hoi je gewoon bij de feiten en gedraag je een beetje.

Ferry Sonder|13.12.22|23:05

Ikzelf, reeds 30 jaar fulltime taxichauffeur (dus niet dat gemakkelijke wat velen hebben met 24 uur per week, maar gewoon 40), vind t opmerkelijk dat er nog gestaakt gaat worden.

Allereerst doorbetaling ziekte…hou toch s op.
Altijd dezelfde die ziek zijn.

Pas na 2 x binnen een maand ziek melden, “mag” er een ziektedag worden ingehouden.
Hoe meld iemand zich 2 x ziek in een maand?

Laatste keer dat ik ziek was, 2 dagen griep, is ruim 8 jaar geleden.

Ferry Sonder|13.12.22|23:10

Onregelmatigheidstoeslag heb ik nooit gehad.
Feestdagen krijg je 100% vrije uren voor…top.
Oh ja, ik heb dit jaar Pasen Pinksteren Hemelvaartsdag Koningsdag en Sinterklaas avond gewerkt….kerst en of oud en nieuw komen nog.

Laten we wel wezen….het enige wat ik belangrijk vind is een hoger salaris, want in dit land van toeslagen…krijg ik nooit wat!
Zelfs de 2 x €190 niet.

Maar een loonsverhoging van 8% met volgend jaar 4% erbij, zit je op 12,5% (die 4 komt over de 8) en dat is ongekend!

Ferry Sonder|13.12.22|23:22

Onregelmatigheidstoeslag nooit gehad, maar tegenwoordig krijg je bij feestdagen 100% aan vrije uren!

Oh ik reed dit jaar Pasen Pinksteren Hemelvaartsdag Koningsdag en Sinterklaas avond….Kerst en of Oud en Nieuw komen nog.

Salaris verhoging is t enige wat mij interesseert en 8% volgende maand erbij en volgend jaar 4% is ogelooflijk goed!

Die salaris treden overslaan is ook zoiets. Die heb ik toch wel moeten werken maar ik sta al 12 jaar stil, maar newbees krijgen t maar tsss.
Klagers

Ferry Sonder|13.12.22|23:31

Ook mooi…die waanzinnig slechte afspraak die FNV en CNV vorige CAO hadden “geregeld”…dat n werkgever zomaar 1,5 uur pauze kan aftrekken, terwijl je die niet had gekregen: die is weer ingetrokken in t nieuwe akkoord.

Ik heb destijds onmiddellijk de bond gebeld en lidmaatschap opgezegd.
Ze vroegen zich af waarom ik na zoveel jaren opzegde…WTF.

Dat was die fantastische FNV die dat regelde Samen met de 2,5% opslag bij inflatie van 6%.

Toen hoorde je niemand en nu staken met 12,5% opslag??

J. Koch|14.12.22|05:28

@Ferry

Inderdaad worden mensen door FNV goede bergen beloofd. Maar gelukkig zijn de meeste chauffeurs realistisch en zijn accoord met de nieuwe afspraken.FNV is bezig het miezerige ledental weer op te krikken, maar gaat verder niets meer bereiken.

De salarisverhoging krijg je ook als je al in de hoogste trede zit.

Dat je de 2 maal 190 niet hebt gekregen is een fout van je energiemaatschappij, want die krijgt iedereen! Het kan achter verrekend zijn met je termijnbedrag.

Edwin Weijers|14.12.22|13:19

Het maakt geen reet meer uit of ze staken, want de taxi komt toch al niet opdagen of minstens een uur te laat. Ik kan ook al geen Regiotaxi meer boeken, ook niet dagen van te voren. Ik krijg een bericht dat de taxi vol is. En bij de centrale nemen ze de telefoon niet meer op. Hoewel ik vrijwel volledig blind ben. Zit er niks anders meer op dan een bromfietsauto aan te schaffen, van het cbr mag ik die nog. Hoewel ik het zelf veel te gevaarlijk vind. Maar kan niet anders. Is een zooitje

Ferry Sonder|14.12.22|17:28

Koch: ik woon vrije sector en mijn huur is all in en dus heb ik geen eigen gasaansluiting dus krijg ik ook geen 2 x €190.

Edwin:
Dat is vreselijk maar ligt vooral aan het bedrijf wat bij jou Regiotaxi rijdt.

Er is natuurlijk overal personeels tekort, maar je bent ook erg afhankelijk hoe goed t bedrijf is wat bij jou de regiotaxi mag rijden.

Telefoon niet opnemen mag niet want ze hebben gewoon vervoersplicht

Ik rij zelf regiotaxi Eemland Heuvelrug

Peter Poppe|16.12.22|13:14

Ik neem het kwalijk van de knv dat de voorzitter de heer Eckhard de duizend stakende chauffeurs niet durft toe te spreken maar het kantoor laat afsluiten en als bange wezeltjes zich verschuilen. En per mail laten weten dat ze niet in de gelegenheid zijn ons te woord te staan. Sterker nog op het moment dat wij voor de deur stonden liet de knv een post uitgaan naar taxipro dat ze samen met cnv bezig waren met de nieuwe teksten voor CAO. Hoe arrogant kun je wezen.

J. Koch|17.12.22|14:50

Hat waren ongeveer 500 chauffeurs, geen 1000. Maar wat valt er toe te spreken? Het standpunt is toch al bekend?

Dat bericht over dat men bezig was met de nieuwe teksten van de cao stond al twee dagen daarvoor op TaxiPro.