Shutterstock - Lyft
Financieel

Taxi-app Lyft straalt op Wall Street na aankondiging ontslagen

Lyft. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Tero Vesalainen

Taxibedrijf Lyft steeg vorige week vrijdag flink op de beurs in New York. De alleen in Noord-Amerika actieve concurrent van Uber zou tot zo’n 30 procent van zijn circa 4000 werknemers willen ontslaan. 

Topman David Risher mailde zijn personeel vrijdag met de melding dat er een ontslagronde aankomt. Donderdag horen de werknemers hoeveel mensen er weg moeten en of zij zelf nog een baan hebben. Beleggers hopen dat de stap Lyft helpt met zijn winstgevendheid en zetten het aandeel ruim 6 procent hoger.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.