Uber afbeelding ter illustratie
New York

Uber stijgt op positief Wall Street na koopadvies

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

Uber behoorde maandag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York, die verder omhoog gingen na de rally op vrijdag. Het aandeel won 3,5 procent dankzij een koopadvies door investeringsbank Piper Sandler.

Volgens de kenners zal de taxidienst profiteren van de sterk gestegen verkoopprijzen van auto’s. Meer mensen zullen daardoor een taxi nemen in plaats van een nieuwe auto te kopen.

Optimistische stemming

De stemming op Wall Street bleef optimistisch door de heropening van de Chinese economie en de hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve mogelijk de rente wat minder stevig hoeft te verhogen om de inflatie onder controle te krijgen. Afgelopen vrijdag reageerden beleggers al verheugd op het Amerikaanse banenrapport, waaruit bleek dat de loonstijging in de VS afvlakt. Dat wakkerde de hoop aan dat de Fed het dit jaar rustiger aan zal doen met het verhogen van de rente.

Nieuwe gegevens inflatie

Beleggers zullen deze week vooral letten op de nieuwe gegevens over de inflatie in de Verenigde Staten, die van invloed zijn op het rentebeleid van de Federal Reserve. Aan het einde van de week verschuift de aandacht naar de resultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America en Citigroup, die daarmee het startsein geven voor het jaarcijferseizoen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber stijgt op positief Wall Street na koopadvies | TaxiPro
Uber afbeelding ter illustratie
New York

Uber stijgt op positief Wall Street na koopadvies

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/freestock-photos

Uber behoorde maandag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York, die verder omhoog gingen na de rally op vrijdag. Het aandeel won 3,5 procent dankzij een koopadvies door investeringsbank Piper Sandler.

Volgens de kenners zal de taxidienst profiteren van de sterk gestegen verkoopprijzen van auto’s. Meer mensen zullen daardoor een taxi nemen in plaats van een nieuwe auto te kopen.

Optimistische stemming

De stemming op Wall Street bleef optimistisch door de heropening van de Chinese economie en de hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve mogelijk de rente wat minder stevig hoeft te verhogen om de inflatie onder controle te krijgen. Afgelopen vrijdag reageerden beleggers al verheugd op het Amerikaanse banenrapport, waaruit bleek dat de loonstijging in de VS afvlakt. Dat wakkerde de hoop aan dat de Fed het dit jaar rustiger aan zal doen met het verhogen van de rente.

Nieuwe gegevens inflatie

Beleggers zullen deze week vooral letten op de nieuwe gegevens over de inflatie in de Verenigde Staten, die van invloed zijn op het rentebeleid van de Federal Reserve. Aan het einde van de week verschuift de aandacht naar de resultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America en Citigroup, die daarmee het startsein geven voor het jaarcijferseizoen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.