Pixabay - Taxi
Aken

Taxi vol drugs gepakt over Duitse grens

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

Een taxichauffeur afkomstig uit Nederland, is begin april bij de douane van Aken in Herzogenrath na een controle betrapt met heel wat drugs in zijn auto. De douaniers vonden kilo’s verschillende drugs in de achterbak van de taxi, met een straatwaarde van bijna 400.000 euro, zo meldt de Aachener Zeitung.

Tijdens de controle verklaarde de betreffende chauffeur geen drugs bij zich te hebben. Toen de douaniers de kofferbak opentrokken, vonden ze echter een doos vol met verschillende soorten drugs. Volgens de betreffende taxichauffeur was deze doos niet van hem, maar van een passagier. “Vanwege het grote bedrag werd de man aangehouden en overgedragen aan het douaneonderzoeksbureau in Essen, die de kwestie verder onderzocht”, schrijft de Duitse krant.

Uitzonderlijke vondst

Uit het rapport over de in beslag genomen drugs, bleek dat er naast kleine hoeveelheden marihuana en hasj ook vier kilo xtc, één kilo crystal meth, 10.000 LSD-trips, bijna vier kilo amfetamine en twee kilo ketamine in de taxi zijn aangetroffen. Ook namen de agenten nog twee smartphones en duizend euro contant geld in beslag. Het hoofddouanekantoor in Aken spreekt over een “uitzonderlijke vondst”. De verdachte zit sinds zijn arrestatie vast.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.