ANP - Cobra 6
Doorzoeking

‘Verdachte taxi’ leidt politie naar cobra’s en drugs in Veenendaalse woning

De knal van een Cobra 6 is te vergelijk met een kleine handgranaat. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/GinoPress

Politieagenten hebben vorige week woensdag bij een doorzoeking van een woning in het Utrechtse Veenendaal zeventien cobra’s (illegaal vuurwerk), een kilo cocaïne en een halve kilo amfetamine gevonden. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Het Flex Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwam de zware explosieven op het spoor na het volgen van een taxi. Die stond te boek als verdacht vanwege een eerdere zaak. Het voertuig stopte bij de woning en een man met een tas ging naar binnen. Daarop werd besloten het pand binnen te vallen.

Gevaarlijk

Vuurwerk is volgens de politie de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Criminelen gebruiken cobra’s in toenemende mate als explosief en de handel in illegaal vuurwerk is “een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden, en vormt een direct gevaar voor de samenleving”, aldus de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

‘Verdachte taxi’ leidt politie naar cobra’s en drugs in Veenendaalse woning | TaxiPro
ANP - Cobra 6
Doorzoeking

‘Verdachte taxi’ leidt politie naar cobra’s en drugs in Veenendaalse woning

De knal van een Cobra 6 is te vergelijk met een kleine handgranaat. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/GinoPress

Politieagenten hebben vorige week woensdag bij een doorzoeking van een woning in het Utrechtse Veenendaal zeventien cobra’s (illegaal vuurwerk), een kilo cocaïne en een halve kilo amfetamine gevonden. Vijf verdachten zijn aangehouden.

Het Flex Interventie Team van de Landelijke Eenheid kwam de zware explosieven op het spoor na het volgen van een taxi. Die stond te boek als verdacht vanwege een eerdere zaak. Het voertuig stopte bij de woning en een man met een tas ging naar binnen. Daarop werd besloten het pand binnen te vallen.

Gevaarlijk

Vuurwerk is volgens de politie de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Criminelen gebruiken cobra’s in toenemende mate als explosief en de handel in illegaal vuurwerk is “een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden, en vormt een direct gevaar voor de samenleving”, aldus de politie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.