FNV Zorgvervoer & Taxi
Ledenraadpleging

FNV-leden massaal voorstander van nieuwe pensioenregeling

Een taxi met een FNV-vlag op het dak. Foto: ProMedia/Olivier Smits

Een ruime meerderheid van de FNV-leden die werkzaam zijn in de vervoerssector, is voorstander van de nieuwe pensioenregeling. Dat blijkt uit cijfers die de vakbond zelf heeft gepubliceerd. Maar liefst 92,9 procent van FNV Zorgvervoer & Taxi is vóór een nieuwe pensioenregeling. Slechts 7,1 procent stemde tegen.

Niet alleen de vakbondsleden van FNV Zorgvervoer & Taxi zijn voor de nieuwe pensioensregeling, ook leden van Besloten Bus (85,7 procent) en Transport & Logistiek (70,3 procent) zijn voorstander. “Leden hebben vooral gekeken naar het onderhandelingsresultaat dat nu op tafel ligt”, zo interpreteert vakbondsbestuurder Eddy Veltink de uitslag van de ledenraadpleging. “Voor de taxisector staan er een aantal zaken in, zoals het nabestaandenpensioen, die op een iets hoger niveau liggen dan momenteel het geval is. Ook kan er eerder geïndexeerd worden.”

Transitieplan

FNV heeft met deze cijfers in de hand het pensioenfonds verzocht de nieuwe regeling verder uit te werken. Dat verzoek wordt verwoord in een zogeheten transitieplan. Dit plan geeft antwoord op meerdere vragen, bijvoorbeeld voor welke regeling gekozen is en wat de effecten van de wijziging zijn voor deelnemers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden. Het transitieplan is inmiddels gepubliceerd op de website van het pensioenfonds.

Volgende stap is het opstellen van een implementatieplan. “Het pensioenfonds kijkt momenteel of alles haalbaar is en of er nog aanvullende zaken nodig zijn”, zegt Veltink daarover. Het implementatieplan wordt naar verwachting in december gepubliceerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.