Regiotaxi Zeeland.
Helpende hand

Haltetaxi vervult nadrukkelijke rol in aangepaste dienstregeling Zeeland

Foto ter illustratie. Foto: Provincie Zeeland/Mechteld Jansen

De bussen van Connexxion in Zeeland rijden sinds afgelopen zaterdag volgens een nieuwe dienstregeling. “Deze nieuwe dienstregeling heeft voor een aantal reizigers gevolgen”, zegt de provincie daarover. De vervoersmaatschappij is momenteel druk bezig met het vinden van oplossingen, maar in de tussentijd fungeert de haltetaxi als reddende engel.

De nieuwe dienstregeling is in het leven geroepen vanwege het huidige personeelstekort binnen de OV-sector, zo valt te lezen op de website van de provincie. “Ik vind het heel vervelend voor de reizigers die geraakt worden door de uitval”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas daarover. “Connexxion kiest in deze situatie liever voor een betrouwbare dienstregeling, dan voor een dienstverlening waar ritten onverwacht uitvallen. Het is van groot belang dat de impact voor de reiziger zo klein mogelijk is.”

Van der Maas kijkt daarvoor nadrukkelijk naar de haltetaxi. “De ritten die niet meer met de reguliere bus worden gereden, worden zoveel mogelijk opgevangen door de haltetaxi. Het is van belang dat reizigers op de betreffende routes goed vervoer hebben.”

Kosten

Reizigers die gebruikmaken van de haltetaxi, betalen daarvoor het reguliere tarief. “Als dit leidt tot meer kosten ten opzichte van het normale busvervoer, dan kan de reiziger dit declareren bij Connexxion. Dit geldt alleen voor ritten waarbij de haltetaxi als vervanging dient voor de bus”, zo besluit de provincie.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Haltetaxi vervult nadrukkelijke rol in aangepaste dienstregeling Zeeland | TaxiPro
Regiotaxi Zeeland.
Helpende hand

Haltetaxi vervult nadrukkelijke rol in aangepaste dienstregeling Zeeland

Foto ter illustratie. Foto: Provincie Zeeland/Mechteld Jansen

De bussen van Connexxion in Zeeland rijden sinds afgelopen zaterdag volgens een nieuwe dienstregeling. “Deze nieuwe dienstregeling heeft voor een aantal reizigers gevolgen”, zegt de provincie daarover. De vervoersmaatschappij is momenteel druk bezig met het vinden van oplossingen, maar in de tussentijd fungeert de haltetaxi als reddende engel.

De nieuwe dienstregeling is in het leven geroepen vanwege het huidige personeelstekort binnen de OV-sector, zo valt te lezen op de website van de provincie. “Ik vind het heel vervelend voor de reizigers die geraakt worden door de uitval”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas daarover. “Connexxion kiest in deze situatie liever voor een betrouwbare dienstregeling, dan voor een dienstverlening waar ritten onverwacht uitvallen. Het is van groot belang dat de impact voor de reiziger zo klein mogelijk is.”

Van der Maas kijkt daarvoor nadrukkelijk naar de haltetaxi. “De ritten die niet meer met de reguliere bus worden gereden, worden zoveel mogelijk opgevangen door de haltetaxi. Het is van belang dat reizigers op de betreffende routes goed vervoer hebben.”

Kosten

Reizigers die gebruikmaken van de haltetaxi, betalen daarvoor het reguliere tarief. “Als dit leidt tot meer kosten ten opzichte van het normale busvervoer, dan kan de reiziger dit declareren bij Connexxion. Dit geldt alleen voor ritten waarbij de haltetaxi als vervanging dient voor de bus”, zo besluit de provincie.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.