Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Kans op schadevergoeding van Klomp na faillissement klein

De kans is erg klein dat de gemeenten Rhenen en Veenendaal geld terugkrijgen van taxibedrijf Klomp Groepsvervoer BV vanwege een voortijdige beëindiging van het leerlingenvervoer. De rechtszaak tegen het bedrijf is weliswaar door de gemeenten gewonnen, maar vanwege het faillissement van Klomp moeten de gemeenten aansluiten in een rij van schuldeisers. Samen eisen de twee gemeenten 540.000 euro.

Dit heeft het gemeentebestuur van Veenendaal volgens De Gelderlander schriftelijk laten weten aan de gemeenteraad. Klomp beëindigde het leerlingenvervoer in deze twee gemeenten, omdat er te zwaar verlies op het contract werd geleden.

Leerlingenvervoer Klomp

De gemeentebesturen van Rhenen en Veenendaal besloten in maart om het taxibedrijf civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor de geleden schade en de boeteclausule toe te passen vanwege de voortijdige beëindiging van het leerlingenvervoer. Destijds was al bekend dat Klomp in zwaar weer verkeerde, maar het bedrijf werd eind april pas officieel failliet verklaard. Daardoor is de kans op deze schadevergoeding minimaal geworden.

Rhenen en Veenendaal hebben naar eigen zeggen extra kosten gemaakt omdat ze na de beëindiging van het contract snel op zoek moesten naar een nieuwe vervoerder. Dit werd taxibedrijf Willemsen de Koning, maar kostte wel enkele tonnen, onder meer voor juridische ondersteuning, extra manuren en een tegemoetkoming van de hogere kosten voor Willemsen de Koning. De gemeente Veenendaal diende een schadeclaim in van 258.000 euro.

Juridische stappen

Taxibedrijf Klomp won in 2013 de aanbesteding voor het leerlingenvervoer met een inschrijving waarmee de gemeente een ton bespaarde. Uiteindelijk bleek dat het taxibedrijf veel te scherp had ingeschreven. Klomp zelf heeft altijd beweerd dat de opdracht in overleg was teruggegeven en dat de gemeenten hadden toegezegd om geen juridische stappen te zetten, terwijl volgens de gemeente het contract eenzijdig was beëindigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Kans op schadevergoeding van Klomp na faillissement klein”

Hardy Brunink|01.09.16|14:25

Goedkoop is duurkoop. Misschien komen de gemeenten daar nu eindelijk een keer achter!

Loes Klaver|02.09.16|00:06

Vallen en opstaan, voor een dubbeltje op de 1e rij willen zitten, het goedkoopste bedrijf ktijgt nog steeds de gunning, maar wordt er ook gekeken of er vodaan kan worden aan de gestelde eisen? Nee daar komen beide partijen te laat achter. En dan mogen de chauffeurs de hete kolen uit het vuur halen, veilig rijden, de kortste route, geen first in first out meer. Het is niet te filmen, en wij de ouders steeds maar weer alles uitleggen dat het is verandert. Gemeente bepaalt wat wel en niet mag…..

Kans op schadevergoeding van Klomp na faillissement klein | TaxiPro
Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Kans op schadevergoeding van Klomp na faillissement klein

De kans is erg klein dat de gemeenten Rhenen en Veenendaal geld terugkrijgen van taxibedrijf Klomp Groepsvervoer BV vanwege een voortijdige beëindiging van het leerlingenvervoer. De rechtszaak tegen het bedrijf is weliswaar door de gemeenten gewonnen, maar vanwege het faillissement van Klomp moeten de gemeenten aansluiten in een rij van schuldeisers. Samen eisen de twee gemeenten 540.000 euro.

Dit heeft het gemeentebestuur van Veenendaal volgens De Gelderlander schriftelijk laten weten aan de gemeenteraad. Klomp beëindigde het leerlingenvervoer in deze twee gemeenten, omdat er te zwaar verlies op het contract werd geleden.

Leerlingenvervoer Klomp

De gemeentebesturen van Rhenen en Veenendaal besloten in maart om het taxibedrijf civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor de geleden schade en de boeteclausule toe te passen vanwege de voortijdige beëindiging van het leerlingenvervoer. Destijds was al bekend dat Klomp in zwaar weer verkeerde, maar het bedrijf werd eind april pas officieel failliet verklaard. Daardoor is de kans op deze schadevergoeding minimaal geworden.

Rhenen en Veenendaal hebben naar eigen zeggen extra kosten gemaakt omdat ze na de beëindiging van het contract snel op zoek moesten naar een nieuwe vervoerder. Dit werd taxibedrijf Willemsen de Koning, maar kostte wel enkele tonnen, onder meer voor juridische ondersteuning, extra manuren en een tegemoetkoming van de hogere kosten voor Willemsen de Koning. De gemeente Veenendaal diende een schadeclaim in van 258.000 euro.

Juridische stappen

Taxibedrijf Klomp won in 2013 de aanbesteding voor het leerlingenvervoer met een inschrijving waarmee de gemeente een ton bespaarde. Uiteindelijk bleek dat het taxibedrijf veel te scherp had ingeschreven. Klomp zelf heeft altijd beweerd dat de opdracht in overleg was teruggegeven en dat de gemeenten hadden toegezegd om geen juridische stappen te zetten, terwijl volgens de gemeente het contract eenzijdig was beëindigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Kans op schadevergoeding van Klomp na faillissement klein”

Hardy Brunink|01.09.16|14:25

Goedkoop is duurkoop. Misschien komen de gemeenten daar nu eindelijk een keer achter!

Loes Klaver|02.09.16|00:06

Vallen en opstaan, voor een dubbeltje op de 1e rij willen zitten, het goedkoopste bedrijf ktijgt nog steeds de gunning, maar wordt er ook gekeken of er vodaan kan worden aan de gestelde eisen? Nee daar komen beide partijen te laat achter. En dan mogen de chauffeurs de hete kolen uit het vuur halen, veilig rijden, de kortste route, geen first in first out meer. Het is niet te filmen, en wij de ouders steeds maar weer alles uitleggen dat het is verandert. Gemeente bepaalt wat wel en niet mag…..