Taxibusje van Trevvel
Datalek

Data van klanten arbodienst ArboNed en vervoerder Trevvel gelekt

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro (VK)

Ook gegevens van mensen die arbeidsongeschikt zijn, liggen mogelijk op straat door een datalek bij een marktonderzoeksbureau. Dat meldt ArboNed, een arbodienst voor het midden- en kleinbedrijf. De organisatie zegt niet om hoeveel klanten het gaat.

Ook klanten van Trevvel, dat leerlingen- en zorgvervoer in Rotterdam en omstreken uitvoert, zijn mogelijk getroffen. ArboNed en Trevvel werken samen met marktonderzoeksbureau Blauw, dat onderzoek doet naar klanttevredenheid. Daarvoor maakt het bureau gebruik van softwareleverancier Nebu, waar het lek is gevonden. Op die manier zijn onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers in verkeerde handen gevallen. Kwaadwillenden zouden zulke informatie kunnen gebruiken voor phishingberichten.

Protocollen

“Het is gewoon super vervelend dat dit gebeurd is”, zegt Trevvel-directeur Arno van Haasterecht over het datalek. “Criminaliteit is er helaas altijd, ook online. Daarom maak je qua databeveiliging altijd afspraken, zo ook met marktonderzoeksbureau Blauw. Als zoiets als dit bij een leverancier plaatsvindt, treden er bepaalde protocollen in werking. Het is belangrijk om een lek zo snel mogelijk te dichten en klanten die mogelijk getroffen zijn te informeren extra alert te zijn op eventuele phishing berichten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee”, zo besluit Van Haasterecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Data van klanten arbodienst ArboNed en vervoerder Trevvel gelekt | TaxiPro
Taxibusje van Trevvel
Datalek

Data van klanten arbodienst ArboNed en vervoerder Trevvel gelekt

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: TaxiPro (VK)

Ook gegevens van mensen die arbeidsongeschikt zijn, liggen mogelijk op straat door een datalek bij een marktonderzoeksbureau. Dat meldt ArboNed, een arbodienst voor het midden- en kleinbedrijf. De organisatie zegt niet om hoeveel klanten het gaat.

Ook klanten van Trevvel, dat leerlingen- en zorgvervoer in Rotterdam en omstreken uitvoert, zijn mogelijk getroffen. ArboNed en Trevvel werken samen met marktonderzoeksbureau Blauw, dat onderzoek doet naar klanttevredenheid. Daarvoor maakt het bureau gebruik van softwareleverancier Nebu, waar het lek is gevonden. Op die manier zijn onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers in verkeerde handen gevallen. Kwaadwillenden zouden zulke informatie kunnen gebruiken voor phishingberichten.

Protocollen

“Het is gewoon super vervelend dat dit gebeurd is”, zegt Trevvel-directeur Arno van Haasterecht over het datalek. “Criminaliteit is er helaas altijd, ook online. Daarom maak je qua databeveiliging altijd afspraken, zo ook met marktonderzoeksbureau Blauw. Als zoiets als dit bij een leverancier plaatsvindt, treden er bepaalde protocollen in werking. Het is belangrijk om een lek zo snel mogelijk te dichten en klanten die mogelijk getroffen zijn te informeren extra alert te zijn op eventuele phishing berichten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee”, zo besluit Van Haasterecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.