ANWB AutoMaatje
Vrijwillige vervoersdienst

Harlingen gaat nog minimaal een jaar door met AutoMaatje

Bij AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs minder mobiele buurtbewoners, tegen een onkostenvergoeding van 0,35 euro per gereden kilometer. Foto: ANP/Roger Dohmen

De gemeente Harlingen gaat tenminste nog een jaar door met AutoMaatje, de vrijwillige vervoersdienst van de ANWB. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) per brief aan de Harlingse gemeenteraad laten weten. De beleidsbepalers zijn tevreden over de resultaten van de pilot, die sinds vorig jaar september draait.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Harlingen gaat nog minimaal een jaar door met AutoMaatje”

Stef Bouwhuis|07.11.23|13:21

Het is gewoon broodroof.

Een particulier gedraagt zich als taxi chauffeur, maar heeft er geen opleiding voor gedaan. Het maar de vraag of er goede verzekeringen zijn gesloten voor het Beroeps Personenvervoer. Er klopt niets van.

Beter kan de Gemeente investeren in deeltaxi’s, waarbij in de ‘stille uren’ of bij noodzakelijk ziekenhuisbezoek minder mobiele mensen voor een gereduceerd tarief gekombineerd met andere ritten vervoerd kunnen worden.

Is er met de lokale taxi ondernemers gesproken?

Harlingen gaat nog minimaal een jaar door met AutoMaatje | TaxiPro
ANWB AutoMaatje
Vrijwillige vervoersdienst

Harlingen gaat nog minimaal een jaar door met AutoMaatje

Bij AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs minder mobiele buurtbewoners, tegen een onkostenvergoeding van 0,35 euro per gereden kilometer. Foto: ANP/Roger Dohmen

De gemeente Harlingen gaat tenminste nog een jaar door met AutoMaatje, de vrijwillige vervoersdienst van de ANWB. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) per brief aan de Harlingse gemeenteraad laten weten. De beleidsbepalers zijn tevreden over de resultaten van de pilot, die sinds vorig jaar september draait.

Wilt u dit artikel lezen?

Bent u al abonnee?

logIN

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.
 

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Harlingen gaat nog minimaal een jaar door met AutoMaatje”

Stef Bouwhuis|07.11.23|13:21

Het is gewoon broodroof.

Een particulier gedraagt zich als taxi chauffeur, maar heeft er geen opleiding voor gedaan. Het maar de vraag of er goede verzekeringen zijn gesloten voor het Beroeps Personenvervoer. Er klopt niets van.

Beter kan de Gemeente investeren in deeltaxi’s, waarbij in de ‘stille uren’ of bij noodzakelijk ziekenhuisbezoek minder mobiele mensen voor een gereduceerd tarief gekombineerd met andere ritten vervoerd kunnen worden.

Is er met de lokale taxi ondernemers gesproken?