foto: Yfrog/MensjeM

Taxichauffeur protesteert tegen Israëlische aanval op hulpvloot

AMSTERDAM – Een Amsterdamse TCA-taxichauffeur reed maandag kortstondig door de stad met anti-Israëlische leuzen op zijn auto. Op zijn taxi stond ‘Israël = terror country/state’ en een bloedende Israëlische vlag.

De leuzen waren een reactie op de aanval van het Israëlisch leger eerder die dag op de pro-Palestijnse hulpvloot. Daarbij vielen minstens tien doden en 45 gewonden.

De man, van Turkse afkomst en rond de veertig jaar, was diep in zijn gevoelens gekwetst door wat er gebeurd is en heeft op deze manier zijn gevoelens geuit.

De TCA (Taxi Centrale Amsterdam), waar de chauffeur een vergunning heeft, vond de actie onacceptabel. De centrale zegt in het Parool niet geassocieerd te willen worden met politieke statements. Daarom hebben zij besloten het TCA daklicht van de taxi af te halen. Verdere maatregelen worden niet tegen de man genomen.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.