boete, politie, taxi

Controle op 16 taxichauffeurs in Nijmegen: 11 bekeuringen

NIJMEGEN – Bij een grote veiligheidscontrole in de nacht van zaterdag op zondag op Kelfkensbos in Nijmegen was er opvallend vaak iets mis met taxi’s. Er werden in totaal elf bekeuringen uitgedeeld aan de 16 gecontroleerde straattaxichauffeurs.

Een chauffeur reed er rond zonder rijbewijs.Een andere had nog een boete van 1.850 euro uitstaan. Twee moesten elk 950 euro betalen, omdat zij hun rittenstaat niet hadden ingevuld. Weer een andere chauffeur had het verboden pepperspray in zijn auto.

Een manier om de forse boetes te voorkomen voor het onjuist invullen van de rittenstaat is het gebruik van de Digitale Rittenstaat op de QIM Dataterminal van leverancier Quipment.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.