station, Utrecht, taxi, taxikeurmerk, taxistandplaats, taxichauffeur

Utrecht voert eigen keurmerk in voor straattaxi’s

UTRECHT – De gemeente Utrecht voert vooruitlopend op de nieuwe taxiwet een eigen taxikeurmerk in: TaxiKeur Utrecht. Het keurmerk is persoonsgebonden en iedere chauffeur kan hiervoor in aanmerking komen, zo meldt de gemeente.

De nieuwe taxistandplaats op het Stationsplein in Utrecht, die gebouwd wordt ter vervanging van het huidige platform, is vanaf begin 2011 exclusief beschikbaar voor taxi’s die het over het eigen Utrechtse taxikeurmerk beschikken.

Kwaliteit

Wethouder Lintmeijer (Verkeer) hoopt met de erkenning van het keurmerk de kwaliteit van het taxivervoer in Utrecht te verbeteren. “‘Taxi’s zijn een visitekaartje van de stad. Hoge kwaliteit taxivervoer is goed voor de stad en de taxibranche.”

De taxi’s met het keurmerk zijn te herkennen aan het logo van het TaxiKeur Utrecht. Om voor de kwaliteitsstandaard in aanmerking te komen dienen taxichauffeurs goede straatkennis van Utrecht hebben, klant- en servicegericht zijn en een goede, nette auto hebben.

Branchevereniging

De kwaliteitsstandaard is een initiatief van de branchevereniging Taxiplatform Regio Utrecht (TRU). De onafhankelijke Stichting Beheer Taxikeur Utrecht (TKU) controleert de kwaliteit van de taxi’s en de chauffeurs en geeft het keurmerk uit.  Ook moet in de taxi duidelijk staan aangegeven waar je klachten kunt indienen. Taxikeur Utrecht (TKU) heeft de bevoegdheid een keurmerk in te trekken.

Door de erkenning van het keurmerk door de gemeente Utrecht, kan de branche de invoering verder voorbereiden. De gemeente Utrecht start nu met de aanleg van de taxistandplaats op het Stationsplein (bij de streekbussen) en een opstelstrook bij het Moreelsepark. Deze dienen ter vervanging van het huidige taxiplatform, dat plaats moet maken voor nieuwbouw in het stationsgebied.

Vanaf de ingebruikname van de nieuwe standplaats is deze exclusief toegankelijk voor keurmerkhouders (naar verwachting begin 2011).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Utrecht voert eigen keurmerk in voor straattaxi’s”

Riek|09.12.10|11:56

In Den Haag zijn we ook druk bezig met het Haag”s keurmerk.

Utrecht voert eigen keurmerk in voor straattaxi’s | TaxiPro
station, Utrecht, taxi, taxikeurmerk, taxistandplaats, taxichauffeur

Utrecht voert eigen keurmerk in voor straattaxi’s

UTRECHT – De gemeente Utrecht voert vooruitlopend op de nieuwe taxiwet een eigen taxikeurmerk in: TaxiKeur Utrecht. Het keurmerk is persoonsgebonden en iedere chauffeur kan hiervoor in aanmerking komen, zo meldt de gemeente.

De nieuwe taxistandplaats op het Stationsplein in Utrecht, die gebouwd wordt ter vervanging van het huidige platform, is vanaf begin 2011 exclusief beschikbaar voor taxi’s die het over het eigen Utrechtse taxikeurmerk beschikken.

Kwaliteit

Wethouder Lintmeijer (Verkeer) hoopt met de erkenning van het keurmerk de kwaliteit van het taxivervoer in Utrecht te verbeteren. “‘Taxi’s zijn een visitekaartje van de stad. Hoge kwaliteit taxivervoer is goed voor de stad en de taxibranche.”

De taxi’s met het keurmerk zijn te herkennen aan het logo van het TaxiKeur Utrecht. Om voor de kwaliteitsstandaard in aanmerking te komen dienen taxichauffeurs goede straatkennis van Utrecht hebben, klant- en servicegericht zijn en een goede, nette auto hebben.

Branchevereniging

De kwaliteitsstandaard is een initiatief van de branchevereniging Taxiplatform Regio Utrecht (TRU). De onafhankelijke Stichting Beheer Taxikeur Utrecht (TKU) controleert de kwaliteit van de taxi’s en de chauffeurs en geeft het keurmerk uit.  Ook moet in de taxi duidelijk staan aangegeven waar je klachten kunt indienen. Taxikeur Utrecht (TKU) heeft de bevoegdheid een keurmerk in te trekken.

Door de erkenning van het keurmerk door de gemeente Utrecht, kan de branche de invoering verder voorbereiden. De gemeente Utrecht start nu met de aanleg van de taxistandplaats op het Stationsplein (bij de streekbussen) en een opstelstrook bij het Moreelsepark. Deze dienen ter vervanging van het huidige taxiplatform, dat plaats moet maken voor nieuwbouw in het stationsgebied.

Vanaf de ingebruikname van de nieuwe standplaats is deze exclusief toegankelijk voor keurmerkhouders (naar verwachting begin 2011).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Utrecht voert eigen keurmerk in voor straattaxi’s”

Riek|09.12.10|11:56

In Den Haag zijn we ook druk bezig met het Haag”s keurmerk.