politie, agenten

Politie lost overval op Zwolse taxichauffeur in Eindhoven op

EINDHOVEN – Met de aanhouding van twee verdachten heeft de politie de gewapende overval op een taxichauffeur uit Heino, op 15 november 2010 in Eindhoven, opgelost.

De 29-jarige taxichauffeur werd die avond rond 21.15 uur op de Bleekstraat beroofd van een paar honderd euro. Dat gebeurde nadat hij een vrouw vanuit Zwolle naar Eindhoven had gebracht, een rit van 150 kilometer.

Taxichauffeur

Toen de chauffeur op de Bleekstraat stopte om zijn passagier uit te laten stappen, kwam er een auto aanrijden. De bestuurder stapte uit en bedreigde de chauffeur met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De dader pakte het geld uit de taxi en stapte weer in zijn eigen auto. Ook de vrouw stapte in de wagen en samen reden ze weg. De taxichauffeur heeft aangifte gedaan.

Politie

Na onderzoek heeft de politie het tweetal kunnen aanhouden. De 23-jarige vrouw uit Maaseik werd op 15 februari in Maastricht opgepakt en in verzekering gesteld. Ze is enkele dagen later na verhoor weer heengezonden.

De 29-jarige man uit Maasmechelen werd afgelopen woensdag in Maastricht aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is na verhoor donderdag weer heengezonden. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.