Inspectie, Leefomgeving, Transport, ILT

Inspectie pakt twee snorders met uitkering op in Venray

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie hebben afgelopen zaterdagnacht twee illegale taxichauffeurs (snorders) in Venray aangehouden. Beide personen bleken uitkeringsgerechtigden die illegaal passagiers vervoerden tegen betaling.

De handhavingactie is in samenwerking met de gemeente uitgevoerd omdat er meer illegale taxi’s in het centrum van Venray gesignaleerd werden.

Snordertaxi

In een aantal gevallen worden de zwartrijdende taxichauffeurs ook gefaciliteerd door horecabedrijven, zo meldt Peel en Maas Online. De kroegbaas heeft dan het telefoonnummer van de snordertaxi achter de bar liggen, blijkt uit informatie van de lokale taxibranche en passagiers die gebruik maken van deze snorders.

De aanpak richt zich niet alleen op de snorder zelf, maar ook op personen of ondernemers die dit illegaal taxivervoer faciliteren. Verder is er aandacht voor het aanbod van taxivervoer en dan met name op de piekmomenten in het weekend. Dit moet voldoende zijn, zodat er geen ruimte ontstaat voor illegaal taxivervoer.

Zwarte Taxi

De actie richt zich ook op de potentiële klanten van de snorders. Door gebruik te maken van een zwarte taxi werkt de klant mee aan een misdrijf. Bovendien is de klant als inzittende bij een ongeval en/of letsel niet verzekerd. Ook kan een klant met een klacht nergens terecht. Doordat er niet met een meter gewerkt wordt, zijn snorders vaak ook nog eens duurder dan een reguliere taxi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Inspectie pakt twee snorders met uitkering op in Venray”

Arthuur de coninck|31.01.12|23:02

Maar in de avonduren na het stappen is er geen taxibedrijf te bekennen in Venray…..

Taxiinarnhem|01.02.12|16:47

@Arthuur dan zou zo’n snorder zijn vakbekwaamheidsdiploma kunnen halen en een eigen taxibedrijf kunnen starten als er een markt voor blijkt te zijn…. Er is nooit een reden om te frauderen met een uitkering of oneerlijke concurrentie aan te gaan met taxibedrijven die wel netjes alles op orde hebben.
Straks ga je nog rechtpraten dat er ’s nachts in een winkel ingebroken wordt, want er is immers ’s nachts geen winkel open.

In Arnhem zijn meer dan genoeg taxi’s en ook daar rijden snorders rond.

JohnJanos|02.02.12|13:09

@taxiinarnhem,
Kan ook zijn dat de taxibranche in Venray zo arrogant is om na een bepaalde tijd te stoppen met rijden. Zal niet de eerste en zeker niet de laatste keer zijn. Al ben ik het met je eens dat frauderen niet de oplossing is…

Taxiinarnhem|02.02.12|13:40

@JohnJanos Dat kan ook, maar of dit met arrogantie te maken heeft? Ik weet niet hoe groot Venray is, maar ik weet wel dat de ZZP’ers in de Taxibranche graag rijden om geld te verdienen.
Ben benieuwd wat de echte reden is. Wellicht moet ik het stratenboek van Venray even uit mijn hoofd leren en daar ’s nachts gaan rijden? Sta ik tenminste niet in een rij van 50/60 auto’s te wachten op een klant in Arnhem ;)

Ruud|02.02.12|14:12

Wanneer komen ze een kijkje nemen in Amsterdam?

Martintaxi RTC 107|03.02.12|01:42

En wanneer komen ze een kijkje nemen in ROTTERDAM, want elke taliban is zomaar ineens vakbekwaam ondernemer, en dat lijkt mij in mijn 44 jarige carriére onbestaanbaar.

yil|16.02.12|13:48

nou ik zal het je nog sterker vertellen hier in amsterdam hebben de taliban taxi’s zelfs een keurmerk waarmee ze op schihol en cs kunnen staan, en ze spreken geen woord nederlands.(nou sla mij maar dood) want ik begrijp er totaal niks meer van. daarom ben ik maar gestopt met de keurmerk want het slaat nergens op.

John|21.02.12|19:08

Kan zijn dat door alle regels en daar aan verbonden kosten het niet kosten dekkend is in de avonduren een taxi op de weg te kunnen hebben. Dat heeft dan niets met arrogantie te maken.
De door de overheid gesponsorde Regiotaxi rijdt toch ook niet 24 uur pd.
Een snorder heeft kans op werk, omdat hij goedkoop kan zijn, daar kan een bedrijf met benodigde verg, BCT, enz,nooit tegenop !
Een zzper heeft geen personeel , daardoor goedkoper ja. Politie bekeurt liever Taxi’s dan op snorders te letten.

Inspectie pakt twee snorders met uitkering op in Venray | TaxiPro
Inspectie, Leefomgeving, Transport, ILT

Inspectie pakt twee snorders met uitkering op in Venray

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie hebben afgelopen zaterdagnacht twee illegale taxichauffeurs (snorders) in Venray aangehouden. Beide personen bleken uitkeringsgerechtigden die illegaal passagiers vervoerden tegen betaling.

De handhavingactie is in samenwerking met de gemeente uitgevoerd omdat er meer illegale taxi’s in het centrum van Venray gesignaleerd werden.

Snordertaxi

In een aantal gevallen worden de zwartrijdende taxichauffeurs ook gefaciliteerd door horecabedrijven, zo meldt Peel en Maas Online. De kroegbaas heeft dan het telefoonnummer van de snordertaxi achter de bar liggen, blijkt uit informatie van de lokale taxibranche en passagiers die gebruik maken van deze snorders.

De aanpak richt zich niet alleen op de snorder zelf, maar ook op personen of ondernemers die dit illegaal taxivervoer faciliteren. Verder is er aandacht voor het aanbod van taxivervoer en dan met name op de piekmomenten in het weekend. Dit moet voldoende zijn, zodat er geen ruimte ontstaat voor illegaal taxivervoer.

Zwarte Taxi

De actie richt zich ook op de potentiële klanten van de snorders. Door gebruik te maken van een zwarte taxi werkt de klant mee aan een misdrijf. Bovendien is de klant als inzittende bij een ongeval en/of letsel niet verzekerd. Ook kan een klant met een klacht nergens terecht. Doordat er niet met een meter gewerkt wordt, zijn snorders vaak ook nog eens duurder dan een reguliere taxi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Inspectie pakt twee snorders met uitkering op in Venray”

Arthuur de coninck|31.01.12|23:02

Maar in de avonduren na het stappen is er geen taxibedrijf te bekennen in Venray…..

Taxiinarnhem|01.02.12|16:47

@Arthuur dan zou zo’n snorder zijn vakbekwaamheidsdiploma kunnen halen en een eigen taxibedrijf kunnen starten als er een markt voor blijkt te zijn…. Er is nooit een reden om te frauderen met een uitkering of oneerlijke concurrentie aan te gaan met taxibedrijven die wel netjes alles op orde hebben.
Straks ga je nog rechtpraten dat er ’s nachts in een winkel ingebroken wordt, want er is immers ’s nachts geen winkel open.

In Arnhem zijn meer dan genoeg taxi’s en ook daar rijden snorders rond.

JohnJanos|02.02.12|13:09

@taxiinarnhem,
Kan ook zijn dat de taxibranche in Venray zo arrogant is om na een bepaalde tijd te stoppen met rijden. Zal niet de eerste en zeker niet de laatste keer zijn. Al ben ik het met je eens dat frauderen niet de oplossing is…

Taxiinarnhem|02.02.12|13:40

@JohnJanos Dat kan ook, maar of dit met arrogantie te maken heeft? Ik weet niet hoe groot Venray is, maar ik weet wel dat de ZZP’ers in de Taxibranche graag rijden om geld te verdienen.
Ben benieuwd wat de echte reden is. Wellicht moet ik het stratenboek van Venray even uit mijn hoofd leren en daar ’s nachts gaan rijden? Sta ik tenminste niet in een rij van 50/60 auto’s te wachten op een klant in Arnhem ;)

Ruud|02.02.12|14:12

Wanneer komen ze een kijkje nemen in Amsterdam?

Martintaxi RTC 107|03.02.12|01:42

En wanneer komen ze een kijkje nemen in ROTTERDAM, want elke taliban is zomaar ineens vakbekwaam ondernemer, en dat lijkt mij in mijn 44 jarige carriére onbestaanbaar.

yil|16.02.12|13:48

nou ik zal het je nog sterker vertellen hier in amsterdam hebben de taliban taxi’s zelfs een keurmerk waarmee ze op schihol en cs kunnen staan, en ze spreken geen woord nederlands.(nou sla mij maar dood) want ik begrijp er totaal niks meer van. daarom ben ik maar gestopt met de keurmerk want het slaat nergens op.

John|21.02.12|19:08

Kan zijn dat door alle regels en daar aan verbonden kosten het niet kosten dekkend is in de avonduren een taxi op de weg te kunnen hebben. Dat heeft dan niets met arrogantie te maken.
De door de overheid gesponsorde Regiotaxi rijdt toch ook niet 24 uur pd.
Een snorder heeft kans op werk, omdat hij goedkoop kan zijn, daar kan een bedrijf met benodigde verg, BCT, enz,nooit tegenop !
Een zzper heeft geen personeel , daardoor goedkoper ja. Politie bekeurt liever Taxi’s dan op snorders te letten.