TCA, Taxi Centrale Amsterdam, taxi, taxichauffeur, RAI

Minder overvallen op TCA-chauffeurs door maatregelen

Het aantal overvallen op TCA-chauffeurs neemt af, vooral door de genomen veiligheidsmaatregelen. Op dit moment is er weliswaar nog steeds een tiental overvallen per jaar op TCA-taxi’s, maar in het verleden lag dat cijfer hoger.  

Zo zijn alle TCA taxi’s tegenwoordig voorzien van een noodknop. Bij een overval staan ze hiermee direct in contact met de telefooncentrale. Via een hotline kunnen zij vervolgens de politie inschakelen.

Noodknop

“Ook worden via de noodknop de dichtstbijzijnde TCA-taxi’s gewaarschuwd, waarna zij de betreffende chauffeur te hulp kunnen schieten”, vertelt woordvoerster Sanne Takman.

“Verder hebben wij een eigen track and trace systeem. Alle taxi’s zijn daardoor 24 uur per dag en 7 dagen per week te volgen en dat tot drie maanden terug. Dat is handig in het geval van een calamiteit, maar ook als de consument iets verloren heeft in de taxi. Dan zijn wij in staat om de taxi snel te traceren.”

Pinapparaat

Verder kan er sinds 2008 in alle TCA taxi’s met creditcard betaald worden. Dat heeft het aantal contante betalingen al doen afnemen. Door de inbouw van de pinapparaten zal dat nog meer gaan afnemen.

“Hierdoor zal er uiteindelijk weinig tot geen cash geld in een taxi aanwezig zijn, waardoor de kans op overvallen nog meer verkleind wordt”, verwacht Takman.  “Overigens horen wij van onze taxi collega’s dat het aantal overvallen over de hele linie is afgenomen. Dus niet alleen bij TCA.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Minder overvallen op TCA-chauffeurs door maatregelen | TaxiPro
TCA, Taxi Centrale Amsterdam, taxi, taxichauffeur, RAI

Minder overvallen op TCA-chauffeurs door maatregelen

Het aantal overvallen op TCA-chauffeurs neemt af, vooral door de genomen veiligheidsmaatregelen. Op dit moment is er weliswaar nog steeds een tiental overvallen per jaar op TCA-taxi’s, maar in het verleden lag dat cijfer hoger.  

Zo zijn alle TCA taxi’s tegenwoordig voorzien van een noodknop. Bij een overval staan ze hiermee direct in contact met de telefooncentrale. Via een hotline kunnen zij vervolgens de politie inschakelen.

Noodknop

“Ook worden via de noodknop de dichtstbijzijnde TCA-taxi’s gewaarschuwd, waarna zij de betreffende chauffeur te hulp kunnen schieten”, vertelt woordvoerster Sanne Takman.

“Verder hebben wij een eigen track and trace systeem. Alle taxi’s zijn daardoor 24 uur per dag en 7 dagen per week te volgen en dat tot drie maanden terug. Dat is handig in het geval van een calamiteit, maar ook als de consument iets verloren heeft in de taxi. Dan zijn wij in staat om de taxi snel te traceren.”

Pinapparaat

Verder kan er sinds 2008 in alle TCA taxi’s met creditcard betaald worden. Dat heeft het aantal contante betalingen al doen afnemen. Door de inbouw van de pinapparaten zal dat nog meer gaan afnemen.

“Hierdoor zal er uiteindelijk weinig tot geen cash geld in een taxi aanwezig zijn, waardoor de kans op overvallen nog meer verkleind wordt”, verwacht Takman.  “Overigens horen wij van onze taxi collega’s dat het aantal overvallen over de hele linie is afgenomen. Dus niet alleen bij TCA.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.