taxibord, daklicht, België

Aantal klachten over Brusselse taxi’s dreigt toe te nemen (video)

Het aantal klachten over Brusselse taxi’s is jarenlang gedaald, dit jaar dreigt het aantal toe te nemen. In 2011 waren er in totaal 100 klachten, nu staat de teller al op 70. De minister werkt aan een gedragscode voor de Brusselse taxichauffeurs.

Klanten klagen vooral over te dure tarieven, of onbeleefde chauffeurs. Volgens de taxibranche valt het wel mee. 70 klachten op vele duizenden klanten is niet zo slecht.

Snorders

“Het probleem is dat een minderheid ons imago blijft besmeuren”, zegt Noureddine Ben Brik van de beroepsvereniging van Brusselse taxi-exploitanten in Brussel Nieuws. Volgens hem zijn illegale concurrenten (snorders) de grootste boosdoeners.

Minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) wil de onvrede aanpakken met een aantal maatregelen. Ze werkt aan een gedragscode en er komen extra controleurs. De afgelopen jaren daalde het aantal klachten van meer dan 200 in 2007 tot zo’n 100 in 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Aantal klachten over Brusselse taxi’s dreigt toe te nemen (video) | TaxiPro
taxibord, daklicht, België

Aantal klachten over Brusselse taxi’s dreigt toe te nemen (video)

Het aantal klachten over Brusselse taxi’s is jarenlang gedaald, dit jaar dreigt het aantal toe te nemen. In 2011 waren er in totaal 100 klachten, nu staat de teller al op 70. De minister werkt aan een gedragscode voor de Brusselse taxichauffeurs.

Klanten klagen vooral over te dure tarieven, of onbeleefde chauffeurs. Volgens de taxibranche valt het wel mee. 70 klachten op vele duizenden klanten is niet zo slecht.

Snorders

“Het probleem is dat een minderheid ons imago blijft besmeuren”, zegt Noureddine Ben Brik van de beroepsvereniging van Brusselse taxi-exploitanten in Brussel Nieuws. Volgens hem zijn illegale concurrenten (snorders) de grootste boosdoeners.

Minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) wil de onvrede aanpakken met een aantal maatregelen. Ze werkt aan een gedragscode en er komen extra controleurs. De afgelopen jaren daalde het aantal klachten van meer dan 200 in 2007 tot zo’n 100 in 2011.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.