taxistandplaats

Gemeente Lelystad wil taxisluis maken op station

De gemeente Lelystad is van plan een taxisluis te maken op het station. Hiermee zouden hinderlijke situaties veroorzaakt door taxi’s die uit de rij schieten voorkomen worden. De maatregelen moeten in het voorjaar gerealiseerd worden. Voor die tijd zal er nog overleg met de taxibedrijven plaatsvinden, zo belooft de gemeente.

De wethouder zou een een taxisluis willen waarin taxi’s achteraan aansluiten. Wie er instaat komt er pas weer uit als de wachtenden voor hem weg zijn met hun klanten. Voor de chauffeurs die niet het risico willen lopen dat ze niet weg kunnen, komt er een tweede taxistandplaats onder het spoor aan de kant van het provinciehuis. Uit het zicht.

Taxisluis

Overigens hebben klanten met dit model taxisluis geen vrije keuze welke taxi ze willen pakken. Ze kunnen alleen de voorste kiezen. Ook taxi’s die een telefoontje krijgen voor een bestelling kunnen er moeilijk uit. De sluis zou volgens de wethouder een rand krijgen van zo’n vijf centimeter hoog. Maar de wethouder zou ook nadenken over een rand van 25-30 centimeter, zodat taxi’s echt helemaal vast staan, meldt Nijsnet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Gemeente Lelystad wil taxisluis maken op station”

Danny Cox|22.02.13|18:53

belachelijk!!! zet die wethouder maar eens achter in die rij als hij vlug weg moet dan komt hij er ook eens achter hoe vervelend het dan wordt om weg te komen.
ik vind gewoon dat iedere taxi moet kunnen aan rijden als hij of zij wordt opgeroepen.

Max Patyon|23.02.13|10:54

Er is niet eens 1 persoon in de politiek die ook maar een heel klein beetje verstand heeft van hoe het allemaal in de praktijk werkt in de taxibranche. Als een chauffeur in de rijstaat en niet weg kan rijden en opeens de verplichte pauze moet nemen (want de BCT gaat straks registeren als je zelfs 1 cm met de taxi rijdt tijdens je pauze), of naar de wc moet dan kan de rest ook niet meer wegrijden. Dat wordt echt lachen. Hoe kan iemand met zo`n denkvermogen wethouder worden vraag ik me af.

mike van Wanum|24.02.13|16:54

Volgens mij is de wet zo,dat de klant een vrije keuze heeft welke taxi hij wilt.

Henk Schilperoort|02.04.13|16:56

Het wordt tijd, dat voor ambtenaren op kantoren aan buro’s, dezelfde regels gaan gelden, als die zij opstellen voor overige beroepen. Dan denken ze twee keer na, voordat ze handelen. Blij dat ik niet in Lelystad woon/werk.

Gemeente Lelystad wil taxisluis maken op station | TaxiPro
taxistandplaats

Gemeente Lelystad wil taxisluis maken op station

De gemeente Lelystad is van plan een taxisluis te maken op het station. Hiermee zouden hinderlijke situaties veroorzaakt door taxi’s die uit de rij schieten voorkomen worden. De maatregelen moeten in het voorjaar gerealiseerd worden. Voor die tijd zal er nog overleg met de taxibedrijven plaatsvinden, zo belooft de gemeente.

De wethouder zou een een taxisluis willen waarin taxi’s achteraan aansluiten. Wie er instaat komt er pas weer uit als de wachtenden voor hem weg zijn met hun klanten. Voor de chauffeurs die niet het risico willen lopen dat ze niet weg kunnen, komt er een tweede taxistandplaats onder het spoor aan de kant van het provinciehuis. Uit het zicht.

Taxisluis

Overigens hebben klanten met dit model taxisluis geen vrije keuze welke taxi ze willen pakken. Ze kunnen alleen de voorste kiezen. Ook taxi’s die een telefoontje krijgen voor een bestelling kunnen er moeilijk uit. De sluis zou volgens de wethouder een rand krijgen van zo’n vijf centimeter hoog. Maar de wethouder zou ook nadenken over een rand van 25-30 centimeter, zodat taxi’s echt helemaal vast staan, meldt Nijsnet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Gemeente Lelystad wil taxisluis maken op station”

Danny Cox|22.02.13|18:53

belachelijk!!! zet die wethouder maar eens achter in die rij als hij vlug weg moet dan komt hij er ook eens achter hoe vervelend het dan wordt om weg te komen.
ik vind gewoon dat iedere taxi moet kunnen aan rijden als hij of zij wordt opgeroepen.

Max Patyon|23.02.13|10:54

Er is niet eens 1 persoon in de politiek die ook maar een heel klein beetje verstand heeft van hoe het allemaal in de praktijk werkt in de taxibranche. Als een chauffeur in de rijstaat en niet weg kan rijden en opeens de verplichte pauze moet nemen (want de BCT gaat straks registeren als je zelfs 1 cm met de taxi rijdt tijdens je pauze), of naar de wc moet dan kan de rest ook niet meer wegrijden. Dat wordt echt lachen. Hoe kan iemand met zo`n denkvermogen wethouder worden vraag ik me af.

mike van Wanum|24.02.13|16:54

Volgens mij is de wet zo,dat de klant een vrije keuze heeft welke taxi hij wilt.

Henk Schilperoort|02.04.13|16:56

Het wordt tijd, dat voor ambtenaren op kantoren aan buro’s, dezelfde regels gaan gelden, als die zij opstellen voor overige beroepen. Dan denken ze twee keer na, voordat ze handelen. Blij dat ik niet in Lelystad woon/werk.