taxibord, daklicht, taxi

Amsterdam verstrekt TTO-vergunning aan Taxi Direct

Taxi Direct heeft een TTO-vergunning verkregen van de gemeente Amsterdam. Dat is nog vlak voor de deadline van 15 mei. Als nog niet-goedgekeurde TTO’s voor 15 mei over een vergunning beschikken en meteen een volledige aanvraag indienen voor hun chauffeurs, heeft de gemeente nog voldoende tijd  om hen van een Taxxxipas te voorzien. Wordt deze datum niet gehaald, dreigen deze chauffeurs vanaf 1 juni tijdelijk hun vak niet te mogen uitoefenen.

Taxi Direct is opgericht in 2000. “Met ruim 13 jaar ervaring en meer dan 150 leden biedt Taxi Direct een gedegen platform voor eigen rijders”, licht H. van Hirtum van 
Taxi Direct toe. “We hebben vertrouwen in het concept van de TTO.”

Kwaliteit

Volgens Van Hirtum zal de TTO-vergunning voor de consument betekenen dat de kwaliteit en de service gewaarborgd en gegarandeerd zullen zijn en blijven. Daarnaast vindt Taxi Direct het belangrijk dat er een collectieve inspanning geleverd wordt door alle taxi-ondernemingen om de regels van de TTO te waarborgen om de gewenste kwaliteit te kunnen bereiken en behouden.

Zoals bekend moet vanaf 1 juni 2013 elke taxichauffeur die op de opstapmarkt in Amsterdam wil werken, in het bezit zijn van een Amsterdamse Taxxxivergunning en aangesloten zijn bij een erkende TTO. Alleen met deze vergunning mogen taxichauffeurs op de standplaatsen staan. Eerst moeten de TTO’s een vergunning hebben, dan kunnen de aangesloten chauffeurs een aanvraag doen.

In het bezit van een TTO Vergunning:

 • Staxi BV, KVK 56445431
 • Taxistad BV, KVK 56623143
 • STA BV (Stads Taxi Amsterdam), KVK 56530056
 • TCA (Taxicentrale Amsterdam BV), KVK 33268902
 • AMS (Stichting AMS Taxi), KVK 50973428
 • Taxi Direct Amsterdam BV, KVK 852097943

Bij de gemeente Amsterdam zijn de volgende TTO aanvragen in behandeling:

 1. TCM
 2. Taxicentrale4U
 3. My Taxi Centrale
 4. Sustainable Taxi Services (Taxi-E)
 5. Puurtaxicentrale “Het Stadshart”
 6. BBF Taxi
 7. Taxi H.A.F. “Aemstel Taxi”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.