taxibord, daklicht, taxi

Geen taxikeurmerk voor Amersfoort

De taxibranche in Amersfoort krijgt voorlopig geen keurmerk. Een plan van de plaatselijke PvdA-fractie kreeg geen meerderheid in de gemeenteraad. Tegenstanders zien het niet als een taak van de overheid om een keurmerk in te voeren.

De raadsleden van de PvdA wilden dat de wethouder in overleg ging met Amersfoortse taxibedrijven om tot een keurmerk te komen. Hiertoe diende de partij een motie in. Het keurmerk was volgens de fractie noodzakelijk omdat er klachten zijn van onbeschoft gedrag door taxichauffeurs, meldt RTV Utrecht. Ook zouden taxichauffeurs vanuit Utrecht en Amsterdam actief zijn in Amersfoort en zijn er volgens de partij meldingen binnengekomen bij de politie over misstanden in de branche.

Standplaats

Als het aan de PvdA lag, was er in het laatste kwartaal van dit jaar een keurmerk gekomen. De standplaats bij het Stationsplein in Amersfoort zou dan uitsluitend toegankelijk mogen zijn voor auto’s van bedrijven die onder dit keurmerk vallen. Nu de gemeente geen voortrekker wordt, hoopt de fractie dat de branche zelf initiatief neemt.

Naast de PvdA was ook GroenLinks voorstander van het keurmerk. Enkele andere partijen, waaronder D66, waren tegen. Volgens de partij is het keurmerk een initiatief dat de branche zelf moet regelen. De verantwoordelijk wethouder gaf aan dat het plan jaarlijks 85.000 euro zou kosten. In andere steden wordt wel gewerkt met een keurmerk, onder meer in Utrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Geen taxikeurmerk voor Amersfoort”

Theo Teerenstra|12.09.13|13:59

Haha straks elk dorp een eigen keurmerk droevig