Protest, tto-taxichauffeurs, actie, Amsterdam,

Actie Amsterdamse TTO-taxichauffeurs tegen strenge controles (video’s)

Enkele tientallen Amsterdamse TTO-taxichauffeurs hebben zaterdagavond gestaakt uit protest tegen de vele controles van de gemeente Amsterdam op TTO-taxi’s. Ze hebben van 24:00 tot 01:00 uur een actie gehouden op de Herengracht, vlak naast de ambtswoning van burgemeester Van der Laan. Ze eisen een vermindering van de controles, lagere boetes en hardere aanpak van snorders.

De druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen, was een actie van 50 gemeentelijke handhavers afgelopen zaterdagnacht om te inventariseren in hoeverre de TTO-taxi’s zich aan de regels houden. Aan het protest namen zo’n 40 TTO-chauffeurs deel. In totaal zijn er zo’n 3.000 taxchauffeurs aangesloten bij de 13 Amsterdamse Toegelaten Taxi Organisatie’s (TTO).

Lees maandag alles over deze actie op TaxiPro.nl. Bekijk alvast zes video’s van de actie, gemaakt door TaxiPro.nl (smartphone-kwaliteit).

Video 1/6

Video 2/6

Video 3/6

Video 4/6

Video 5/6

Video 6/6

Lees ook:Controle-actie taxi’s Amsterdam vooral voor informatie’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Actie Amsterdamse TTO-taxichauffeurs tegen strenge controles (video’s)”

Duco Douwstra|17.11.13|11:30

Dit zou allemaal niet nodig zijn bij een online registratie systeem. Maar dat kost banen bij de overheid, dus blijven we ouderwets heksenjachten organiseren. Handhaven van de eigen werkgelegenheid staat boven elk belang bij de overheid. Via online registratie aanmelden met vingerafdruk enz. dan zijn deze heksenjachten overbodig, dus dat kost banen en ze vinden het heerlijk. Discriminatie of criminaliseren van taxichauffeurs dat mag in dit land, zwarte Piet met gouden oorringen dat is verboden.

Duco Douwstra|17.11.13|12:14

Na het bekijken van de video’s stijgt mijn minachting voor de falende overheid,die door hun knulligheid zorgen voor deze wantoestanden.En daar worden hardwerkende nette taxichauffeurs (90% van alle taxichauffeurs dus) allemaal de dupe van. Een paar journalisten sporen meer wantoestanden in de taxi op dan deze waanzinnige nutteloze acties http://www.sbs6.nl/programmas/undercover-in-nederland/videos/5GLBSH2MFWks/aflevering-86 spoor apotheken in taxi’s op of het weigeren van blinde geleidehonden.

Joop van Zanten|17.11.13|14:23

Wij als vakidioten,(en weet zeker dat velen zich hierin herkennen) opteren aan een verbetering van het imago van de taxichauffeur.
Maar het is ronduit verbijsterend dat de overheid zich zo gedraagt.
Wat, discriminatie? Ik bezig liever het woord SELECTIE!
Als taxi-gek ben ik het volledig met de heer Douwstra eens.
En niet om het een of ander, maar de heer Douwstra heeft zijn sporen in de taxi-wereld meer dan verdiend en weet zeer goed waar hij het over heeft.
Een collegiale groet,
J.van Zanten

Hasan Bicklar|18.11.13|21:24

De politie en de handhaving moeten blij zijn dat de taxichauffeurs die rotzooi opruimt op straat. Ik zou zeggen gewoon een hele week geen taxidienst verlenen. Alle chauffeurs samen een hele week gewoon thuis blijven. Dat moet echt stoppen. Controleren op vergunningen of wat dan ook kan ook andere manieren en hoef niet perse op standplaats. Je ziet gewoon dat de politie totaal geen verstand heeft van de zaken en de agenten zijn allemaal uit op bekeuringen uitschrijven

mohammed banu hila|21.11.13|10:15

Een goede taxi chauffeur in een wereld stad als Amsterdam moet minimaal 2 talen machtig zijn voor een goede uitoefening van zijn vak. Ned , Engels is een must op de taxi.Vele chauffeurs die na de deregulering op de taximarkt zijn toegetreden scoren ver onder het gemiddelde alleen al in de talen , laat staan stratenkennis etc.Deze hele kermis levert de staat flink geld op namelijk boetes.GA EENS CHAUFFEURS STUK VOOR STUK DIE NA 2000 OP DE MARKT ZIJN GEKOMEN THEORETISCH TESTEN OF ZE WEL VOLDOEN.

mohammed banu hila|21.11.13|10:20

voordat ik vroeger mezelf bij de TCA wou aansluiten werd er eerst van me verlangt dat ik een rij en theorie examen aflegde met inbegrip van een psygologiesche test die ook nog eens een test bevatte van de Nederlandse taal.Als je dat geheel niet goed afronde/ slaagde dan kon je geen chauffeur worden bij de TCA.Dat heeft als effect dat alle aangesloten chauffeurs in ieder geval genoeg vaardigheden hebben voor het vak taxi chauffeur.Sinds er geen eisen gesteld meer werden hieraan is het een drama

mohammed banu hila|21.11.13|10:27

Dus als de overheid geen strenge eisen gaat stellen aan een taxi chauffeur zelf zoals de taal etc dan blijft de taximarkt een rotzooi.Nu is de prioriteit gezet op vergunningen een TTO’s etc, maar dat gaat de markt niet volledig herstellen.Wat er moet gebeuren is de old AZAM grens weer aktief maken en strengere toelatings regels voor de chauffeurs ivm de talen kennis NED , Engels . 6 van de 10 klanten die in Amsterdam een taxi pakt spreekt Engels , hoe kun je dit werk doen als je geen Engels kan

Hasan Bicklar|21.11.13|16:01

De Taxipas moet je sowieso in het Nederlands doen. Als je geen Nederlands spreekt kun je het pasje ook niet halen. En ik snap niet wat je onder Voldoende Nederlands verstaat. Ik heb mijn Taxipas en mijn Vakbekwaamheidsdiploma binnen 3 maanden in het Nederlands gehaald maar volgens sommige chauffeurs spreek ik niet goed genoeg Nederlands omdat ik een buitenlandse accent heb, en dat terwijl sommige van hun meer dan twee jaar bezig is met het behalen van Vakbekwaamheidsdiploma.

Hasan Bicklar|21.11.13|16:09

Ik spreek 6 talen terwijl Nederlands pas mijn derde taal is, en ik snap niet waarom sommige Nederlandse chauffeurs denken dat ik minder geschikt ben dan hun omdat ik een buitenlandse accent heb. Het is altijd de schuld van buitenlanders terwijl ik bij 5 controles die ik heb gehad altijd alles in orde had en de klanten die ik vervoer zijn bijna altijd tevreden over de prijs, rijgedrag en mijn klantenvriendelijkheid. Maar ik snap wel dat sommige chauffeurs liever minder concurrentie willen zien.

Actie Amsterdamse TTO-taxichauffeurs tegen strenge controles (video’s) | TaxiPro
Protest, tto-taxichauffeurs, actie, Amsterdam,

Actie Amsterdamse TTO-taxichauffeurs tegen strenge controles (video’s)

Enkele tientallen Amsterdamse TTO-taxichauffeurs hebben zaterdagavond gestaakt uit protest tegen de vele controles van de gemeente Amsterdam op TTO-taxi’s. Ze hebben van 24:00 tot 01:00 uur een actie gehouden op de Herengracht, vlak naast de ambtswoning van burgemeester Van der Laan. Ze eisen een vermindering van de controles, lagere boetes en hardere aanpak van snorders.

De druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen, was een actie van 50 gemeentelijke handhavers afgelopen zaterdagnacht om te inventariseren in hoeverre de TTO-taxi’s zich aan de regels houden. Aan het protest namen zo’n 40 TTO-chauffeurs deel. In totaal zijn er zo’n 3.000 taxchauffeurs aangesloten bij de 13 Amsterdamse Toegelaten Taxi Organisatie’s (TTO).

Lees maandag alles over deze actie op TaxiPro.nl. Bekijk alvast zes video’s van de actie, gemaakt door TaxiPro.nl (smartphone-kwaliteit).

Video 1/6

Video 2/6

Video 3/6

Video 4/6

Video 5/6

Video 6/6

Lees ook:Controle-actie taxi’s Amsterdam vooral voor informatie’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Actie Amsterdamse TTO-taxichauffeurs tegen strenge controles (video’s)”

Duco Douwstra|17.11.13|11:30

Dit zou allemaal niet nodig zijn bij een online registratie systeem. Maar dat kost banen bij de overheid, dus blijven we ouderwets heksenjachten organiseren. Handhaven van de eigen werkgelegenheid staat boven elk belang bij de overheid. Via online registratie aanmelden met vingerafdruk enz. dan zijn deze heksenjachten overbodig, dus dat kost banen en ze vinden het heerlijk. Discriminatie of criminaliseren van taxichauffeurs dat mag in dit land, zwarte Piet met gouden oorringen dat is verboden.

Duco Douwstra|17.11.13|12:14

Na het bekijken van de video’s stijgt mijn minachting voor de falende overheid,die door hun knulligheid zorgen voor deze wantoestanden.En daar worden hardwerkende nette taxichauffeurs (90% van alle taxichauffeurs dus) allemaal de dupe van. Een paar journalisten sporen meer wantoestanden in de taxi op dan deze waanzinnige nutteloze acties http://www.sbs6.nl/programmas/undercover-in-nederland/videos/5GLBSH2MFWks/aflevering-86 spoor apotheken in taxi’s op of het weigeren van blinde geleidehonden.

Joop van Zanten|17.11.13|14:23

Wij als vakidioten,(en weet zeker dat velen zich hierin herkennen) opteren aan een verbetering van het imago van de taxichauffeur.
Maar het is ronduit verbijsterend dat de overheid zich zo gedraagt.
Wat, discriminatie? Ik bezig liever het woord SELECTIE!
Als taxi-gek ben ik het volledig met de heer Douwstra eens.
En niet om het een of ander, maar de heer Douwstra heeft zijn sporen in de taxi-wereld meer dan verdiend en weet zeer goed waar hij het over heeft.
Een collegiale groet,
J.van Zanten

Hasan Bicklar|18.11.13|21:24

De politie en de handhaving moeten blij zijn dat de taxichauffeurs die rotzooi opruimt op straat. Ik zou zeggen gewoon een hele week geen taxidienst verlenen. Alle chauffeurs samen een hele week gewoon thuis blijven. Dat moet echt stoppen. Controleren op vergunningen of wat dan ook kan ook andere manieren en hoef niet perse op standplaats. Je ziet gewoon dat de politie totaal geen verstand heeft van de zaken en de agenten zijn allemaal uit op bekeuringen uitschrijven

mohammed banu hila|21.11.13|10:15

Een goede taxi chauffeur in een wereld stad als Amsterdam moet minimaal 2 talen machtig zijn voor een goede uitoefening van zijn vak. Ned , Engels is een must op de taxi.Vele chauffeurs die na de deregulering op de taximarkt zijn toegetreden scoren ver onder het gemiddelde alleen al in de talen , laat staan stratenkennis etc.Deze hele kermis levert de staat flink geld op namelijk boetes.GA EENS CHAUFFEURS STUK VOOR STUK DIE NA 2000 OP DE MARKT ZIJN GEKOMEN THEORETISCH TESTEN OF ZE WEL VOLDOEN.

mohammed banu hila|21.11.13|10:20

voordat ik vroeger mezelf bij de TCA wou aansluiten werd er eerst van me verlangt dat ik een rij en theorie examen aflegde met inbegrip van een psygologiesche test die ook nog eens een test bevatte van de Nederlandse taal.Als je dat geheel niet goed afronde/ slaagde dan kon je geen chauffeur worden bij de TCA.Dat heeft als effect dat alle aangesloten chauffeurs in ieder geval genoeg vaardigheden hebben voor het vak taxi chauffeur.Sinds er geen eisen gesteld meer werden hieraan is het een drama

mohammed banu hila|21.11.13|10:27

Dus als de overheid geen strenge eisen gaat stellen aan een taxi chauffeur zelf zoals de taal etc dan blijft de taximarkt een rotzooi.Nu is de prioriteit gezet op vergunningen een TTO’s etc, maar dat gaat de markt niet volledig herstellen.Wat er moet gebeuren is de old AZAM grens weer aktief maken en strengere toelatings regels voor de chauffeurs ivm de talen kennis NED , Engels . 6 van de 10 klanten die in Amsterdam een taxi pakt spreekt Engels , hoe kun je dit werk doen als je geen Engels kan

Hasan Bicklar|21.11.13|16:01

De Taxipas moet je sowieso in het Nederlands doen. Als je geen Nederlands spreekt kun je het pasje ook niet halen. En ik snap niet wat je onder Voldoende Nederlands verstaat. Ik heb mijn Taxipas en mijn Vakbekwaamheidsdiploma binnen 3 maanden in het Nederlands gehaald maar volgens sommige chauffeurs spreek ik niet goed genoeg Nederlands omdat ik een buitenlandse accent heb, en dat terwijl sommige van hun meer dan twee jaar bezig is met het behalen van Vakbekwaamheidsdiploma.

Hasan Bicklar|21.11.13|16:09

Ik spreek 6 talen terwijl Nederlands pas mijn derde taal is, en ik snap niet waarom sommige Nederlandse chauffeurs denken dat ik minder geschikt ben dan hun omdat ik een buitenlandse accent heb. Het is altijd de schuld van buitenlanders terwijl ik bij 5 controles die ik heb gehad altijd alles in orde had en de klanten die ik vervoer zijn bijna altijd tevreden over de prijs, rijgedrag en mijn klantenvriendelijkheid. Maar ik snap wel dat sommige chauffeurs liever minder concurrentie willen zien.