Amsterdam, taxichauffeur, TTO, actie, protest, taxi

TTO’s Amsterdam staan niet achter protest-acties, maar pleiten wel voor versoepeling

De Amsterdamse TTO’s staan niet achter de acties die enkele taxichauffeurs zaterdagavond en maandagmiddag hebben gevoerd. Het was opvallend dat de meeste protesterende chauffeurs bij TCA zijn aangesloten. “We ondersteunen het niet. Hoewel we de reactie van sommige chauffeurs begrijpen, want handhaving is soms disproportioneel. Maar we zijn nog in gesprek met de gemeente hierover”, licht Sanne Takman, woordvoerster TCA toe.

TCA had dan ook van tevoren alle chauffeurs afgeraden om deel te nemen aan de actie. Dat het grootste deel van de protesterende chauffeurs bij TCA hoort, is volgens Takman eenvoudigweg te verklaren omdat zij verreweg de grootste TTO zijn in Amsterdam.

Handhaving

De taxicentrale vindt wel dat de gemeente handhaving moet aanpassen. Vooral als het gaat om de strenge handhaving en het uitdelen van boetes bij overtreding van bijvoorbeeld stopverboden. Takman: “Taxi’s morgen bijna nergens staan. Maar als taxi moet je ook je administratie af kunnen werken nadat een passagier is uitgestapt.” Daar zou de gemeente wat TCA betreft best wat soepeler in mogen zijn.

Ook Mekki van Taxicentrale4U en TTO Advies & Beheer is voor versoepeling van dergelijke handhaving. Maar de TTO-regels moeten niet zomaar aangepast worden. “Ik kan niet achter wilde acties staan. We zitten bij de gemeente aan tafel om over dergelijke probelemen te praten. Maar wilde acties zijn heel slecht voor ons imago en de publieke opinie.”

TTO

De chauffeur die zaterdagvond voor zowel de camera van TaxiPro.nl als AT5 zeer wild tekeer ging, is aangesloten bij Staxi. Maar niet lang meer, zo laat woordvoerster Hannah weten. “Hij was al per 30 november overgestapt naar een andere TTO. Onze achterban is niet aanwezig bij de acties. Het gaat om een zeer beperkte groep.”

In totaal zijn er zo’n 3.000 Amsterdamse taxichauffeurs bij een TTO aangesloten. De tientallen protesterende chauffeurs hebben de laatste tijd boetes ontvangen en sommigen zijn ook geschorst door hun TTO, omdat ze bepaalde regels overtraden. Ze eisen dat de gemeente minder streng controleert.

Controles

Na een gesprek tussen een deel van de chauffeurs en de gemeente werd de actie maandag rond 14.30 uur beëindigd. Volgens de chauffeurs is er door de gemeente toegezegd dat de regels voor controles nog eens bekeken gaan worden. Overigens bleek afgelopen zaterdag uit een controle met mystery guest, dat de TTO-chauffeurs nog niet alle zaken op orde hebben.

Van de 21 gemaakte taxiritten, waren er slechts een schamele 5 in orde. Bij de overige 16 leveren de chauffeurs niet de gewenste kwaliteit. Er is ook bij de TTO-taxichauffeurs nog sprake ritweigering, gevaarlijk gedrag, geen wisselgeld en taxameter niet aan willen doen.

Bart Pals

Lees ook: ‘Controle-actie taxi’s Amsterdam vooral voor informatie’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “TTO’s Amsterdam staan niet achter protest-acties, maar pleiten wel voor versoepeling”

TTO organisaties blijf consequent de inzette koers varen, door handhaving van het beleid en laat je niet uit de tent lokken door concessies te doen aan de protesterende leden. Wie niet mee wil in de nieuwe regelgeving moet daar maar de consequenties uit trekken. Er zullen best nog wel meer aangesloten chauffeurs geweerd worden of uit eigen beweging zich terug trekken.
Laten we elkaar informeren om welke chauffeurs het gaat.
Taxi Collectief Nederland BV

TTO’s Amsterdam staan niet achter protest-acties, maar pleiten wel voor versoepeling | TaxiPro
Amsterdam, taxichauffeur, TTO, actie, protest, taxi

TTO’s Amsterdam staan niet achter protest-acties, maar pleiten wel voor versoepeling

De Amsterdamse TTO’s staan niet achter de acties die enkele taxichauffeurs zaterdagavond en maandagmiddag hebben gevoerd. Het was opvallend dat de meeste protesterende chauffeurs bij TCA zijn aangesloten. “We ondersteunen het niet. Hoewel we de reactie van sommige chauffeurs begrijpen, want handhaving is soms disproportioneel. Maar we zijn nog in gesprek met de gemeente hierover”, licht Sanne Takman, woordvoerster TCA toe.

TCA had dan ook van tevoren alle chauffeurs afgeraden om deel te nemen aan de actie. Dat het grootste deel van de protesterende chauffeurs bij TCA hoort, is volgens Takman eenvoudigweg te verklaren omdat zij verreweg de grootste TTO zijn in Amsterdam.

Handhaving

De taxicentrale vindt wel dat de gemeente handhaving moet aanpassen. Vooral als het gaat om de strenge handhaving en het uitdelen van boetes bij overtreding van bijvoorbeeld stopverboden. Takman: “Taxi’s morgen bijna nergens staan. Maar als taxi moet je ook je administratie af kunnen werken nadat een passagier is uitgestapt.” Daar zou de gemeente wat TCA betreft best wat soepeler in mogen zijn.

Ook Mekki van Taxicentrale4U en TTO Advies & Beheer is voor versoepeling van dergelijke handhaving. Maar de TTO-regels moeten niet zomaar aangepast worden. “Ik kan niet achter wilde acties staan. We zitten bij de gemeente aan tafel om over dergelijke probelemen te praten. Maar wilde acties zijn heel slecht voor ons imago en de publieke opinie.”

TTO

De chauffeur die zaterdagvond voor zowel de camera van TaxiPro.nl als AT5 zeer wild tekeer ging, is aangesloten bij Staxi. Maar niet lang meer, zo laat woordvoerster Hannah weten. “Hij was al per 30 november overgestapt naar een andere TTO. Onze achterban is niet aanwezig bij de acties. Het gaat om een zeer beperkte groep.”

In totaal zijn er zo’n 3.000 Amsterdamse taxichauffeurs bij een TTO aangesloten. De tientallen protesterende chauffeurs hebben de laatste tijd boetes ontvangen en sommigen zijn ook geschorst door hun TTO, omdat ze bepaalde regels overtraden. Ze eisen dat de gemeente minder streng controleert.

Controles

Na een gesprek tussen een deel van de chauffeurs en de gemeente werd de actie maandag rond 14.30 uur beëindigd. Volgens de chauffeurs is er door de gemeente toegezegd dat de regels voor controles nog eens bekeken gaan worden. Overigens bleek afgelopen zaterdag uit een controle met mystery guest, dat de TTO-chauffeurs nog niet alle zaken op orde hebben.

Van de 21 gemaakte taxiritten, waren er slechts een schamele 5 in orde. Bij de overige 16 leveren de chauffeurs niet de gewenste kwaliteit. Er is ook bij de TTO-taxichauffeurs nog sprake ritweigering, gevaarlijk gedrag, geen wisselgeld en taxameter niet aan willen doen.

Bart Pals

Lees ook: ‘Controle-actie taxi’s Amsterdam vooral voor informatie’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “TTO’s Amsterdam staan niet achter protest-acties, maar pleiten wel voor versoepeling”

TTO organisaties blijf consequent de inzette koers varen, door handhaving van het beleid en laat je niet uit de tent lokken door concessies te doen aan de protesterende leden. Wie niet mee wil in de nieuwe regelgeving moet daar maar de consequenties uit trekken. Er zullen best nog wel meer aangesloten chauffeurs geweerd worden of uit eigen beweging zich terug trekken.
Laten we elkaar informeren om welke chauffeurs het gaat.
Taxi Collectief Nederland BV