Politie, agent

Geen doorgang actie taxichauffeurs bij Schipholtunnel

De politie heeft vrijdag preventief bij de Schipholtunnel gesurveilleerd om direct in te kunnen grijpen mocht de tunnel door taxichauffeurs geblokkeerd worden. Enkele chauffeurs hadden daartoe opgeroepen. Maar de actie werd afgeblazen na de aankondiging van de gemeente hard op te treden tegen TTO-chauffeurs die met de actie mee zouden doen.

De chauffeurs waren van plan om vanaf 10:30 uur actie te gaan voeren op de A4, tussen Schiphol en Amsterdam. In beiden richtingen zouden de taxi’s op alle rijbanen niet harder rijden dan 40 kilometer per uur. Aanleiding was het besluit van de gemeente om controles op taxichauffeurs te handhaven.

Taxibranche

De gemeente beschouwt de TTO’s als de vertegenwoordigers van de Amsterdamse taxibranche en gaat niet in op acties van chauffeurs. Chauffeurs die het niet eens zijn met de opstelling van hun TTO-vertegenwoordiging, dienen dat intern in de TTO te bespreken.

Over 2 weken hebben Burgemeester Van der Laan en wethouder Wiebes een gesprek met de TTO’s. Ideeën, evaluatiepunten en klachten van chauffeurs kunnen via de TTO’s daar en dan besproken worden. Het gesprek wordt samen met de TTO’s voorbereid door de gemeente.

Strafbare feiten

“Van taxichauffeurs die bij acties strafbare feiten plegen, zoals agressie naar toezichthouders of het blokkeren van verkeerswegen of tunnels, zal deTaxxxivergunning worden ingetrokken”, waarschuwde de gemeente. “Betrokkenheid van TTO’s bij dergelijke strafbare feiten kan ook gevolgen hebben voor de TTO-vergunning.”

De gemeente handhaaft de nieuwe taxiregels zeer streng. Een groepje chauffeurs wil dat de controles verminderen. Maar volgens de gemeente zijn die controles juist nodig om de kwaliteit van de Amsterdamse taxisector te verbeteren. ““Goede chauffeurs hebben recht op controle van slechte chauffeurs. De overgrote meerderheid van de Amsterdamse taxichauffeurs heeft daar baat bij”, aldus de gemeente Amsterdam.

Lees ook: Actievoerende taxichauffeurs kunnen TTO-vergunning kwijtraken

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.